Slučaj „Šume Republike Srpske“: Pet osoba predato Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo

27.08.2024. 13:27
0
IZVOR: srna.rs

Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, nakon kriminalističke obrade, predali Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo lica čiji su inicijali L.Č. iz Višegrada, J.G. sa Han Pijeska, M.L. iz Rogatice, S.G. iz Dervente, te S.B. sa Sokoca.

Ova lica su predata uz izvještaj, kao i svi predmeti i dokumentacija koji su izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste, a u vezi sa sumnjom da je počinjeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Lica čiji su inicijali L.Č. iz Višegrada, J.G. sa Han Pijeska, M.L. iz Rogatice i S.G. iz Dervente lišena su slobode juče, po nalogu tužilaštva.

U ovim aktivnostima jutros je slobode lišeno i lice sa Sokoca čiji su inicijali S.B. i on je takođe predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Riječ je o krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja koja su počinjena 2020. godine na štetu preduzeća "Šume Republike Srpske".

Komentari 0
Povezane vijesti
Predao se Strahinja Bašević Predao se Strahinja Bašević
Zbog malverzacija u šumskim gazdinstvima uhapšena četiri lica, za petim se traga Zbog malverzacija u šumskim gazdinstvima uhapšena četiri lica, za petim se traga
Predloženo još tri mjeseca pritvora za dvojicu uhapšenih u akciji "Kode" Predloženo još tri mjeseca pritvora za dvojicu uhapšenih u akciji "Kode"
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 33m
    0
  • Slani mafini
    15h 54m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 49m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 43m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 12m
    3