Snimak uništavanja spomen-ploče na Vracama (VIDEO)

10.01.2022. 00:41
9
IZVOR: Katera

Večeras se na društvenim mrežama pojavio snimak muškaraca koji su na Vracama razbili spomen-ploču postavljenu u čast generala Ratka Mladića.

Na snimku koji traje skoro 20 sekundi vidi se muškarac koji macolom razbija ploču posvećenu generalu Ratku Mladiću i to nakon što je nekoliko puta bila oskrnavljena farbom. Spomen ploča je postavljena u čast postrojavanja i smotre dva bataljona samoorganizovanog naroda Istočnog Sarajeva koju je izvršio general Mladić. Nakon skrnavljenja farbom, ploča je očišćena tako da na njoj nisu ostajali nikakvi tragovi. Ovaj put ploča je polupana macolom, a vinovnici su uhapšeni i pušteni na slobodu nakon provedene kriminalističke obrade.

  • Uhapšena dva lica osumnjičena da su oštetila spomen-ploču na Vracama
    08.01.2022. 17:35

    Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo nakon preduzetih mjera i radnji s ciljem otkrivanja lica koja su oštetila spomen-ploču u naselju Vraca, na teritoriji opštine Istočno Novo Sar...

Crna hronika
Uhapšena dva lica osumnjičena da su oštetila spomen-ploču na Vracama

 Društvenim mrežama se širi snimak razbijanja spomen-ploče, koji je očigledno snimio saučesnik.

Komentari 9
  • Generic placeholder image
    K 10.01.2022. 21:00
    Bogalji, ne umije ni onu macolu drzati kako treba greotnik. Polako, znaju se imena , bice smrvljenih koljena, ima dana ;)
  • Generic placeholder image
    Darko 10.01.2022. 18:52
    Vidite, nama Srbima ne pada na pamet da odemo do Vijecnice da uzmemo macolu i polupamo natpis na kome pise da su srpski zlocinci zapalili vijecnicu. Zlocinci gospodo nisu ni srpski ni bosnjacki ni hrvatski. Zlocinci su zlocinci i njima treba suditi. Neka se stide oni koji su taj natpis stavili na zgradu Vijecnice. Zasto nisu ti europejci stavili natpis na obiljezje na Kazanima da su zlocin pocinili ne bosnjacki zlocinci vec pripadnici Armije BiH. Zasto to ne vidi Smit, Incko a pricaju o suzivotu.
  • Generic placeholder image
    Građanin 10.01.2022. 18:22
    Kako bi bilo lijepo da Katera ili bilo ko drugi, javi da su E. G. (33) i E. J. (30) izvršili samoubistva u pritvoru. ;)
  • Generic placeholder image
    Petar 10.01.2022. 10:53
    To rade potomci onih što su na Kazanima klali Srbe kao jagnjad, silovali Srpkinje i bacali ih u jamu. To je utvrdio njihov vojni sud tokom 1995. godine. Zamislite tu vlast koja je optužila u ratu te zločince za ratni zločin a onda im izrekla kazne po 6 mjeseci a najviše 2 godine, nakon čega ih je Alija pomilovao, neki su čak i oslobođeni za zločine. A što je najgore od svega optužnica je u toku postupka preinačena isti su presuđeni za obično ubistvo a ne za ratni zločin. Znači oprali su zločince smješniom presudom. I onda nam dođe neki pameti Incko čiji su sunarodnici počinili strašne zločine prema Srbima od 1914 pa sve do danas i donese zakon o zabrani negiranja ratnih zločina, za koje su presuđeni samo Srbi. Koja ironija.
  • Generic placeholder image
    M 10.01.2022. 10:14
    Polako, ne dizati tenzije, jedva čekaju povod da opet kmeče po medijima kako ih mi diramo.
    Ovakvima i onima sto provociraju sa ratnim zastavama prvi put kroče preko linije kulturno odbiti bubrege i bezobrazno ih opaliti ih po dzepu, a mogu malo i Foču da obiđu zbog širenja vjerske i nacionalne netrpeljivosti.
    Budimo pametniji ovaj put.
  • Generic placeholder image
    A 10.01.2022. 09:47
    Vrijeme je za vracanje, zabraniti zadrzavanja u lokalima, o kupovini stanova da ne govorimo, kulturno ih usmjeriti na prodaju vec kupljenih.
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 10.01.2022. 09:09
    Mangupi nema sta.... Treba dici jos veci spomenik pa samo nek dolaze da lupaju.... Mi nikoga ne diramo, evo ih po Lukavici bruka muslimana hoda pa ih niko ne dira.... Mi nicije ne diramo i ne zagovaramo rat al oni yo konstanto rade.....
  • Generic placeholder image
    M 10.01.2022. 08:35
    Elvis Gurda (33) i Esad Jašarević (30)
  • Generic placeholder image
    Svabo 10.01.2022. 01:06
    Na portalima pise samo ime ove dvojice, neki Elvis i Esad. Dajte puno ime i prezime
Povezane vijesti
O spomen-ploči u Kasindolu O spomen-ploči u Kasindolu
Spomen-park Vraca - Nijemi posmatrač i svjedok stradanja sarajevskih Srba Spomen-park Vraca - Nijemi posmatrač i svjedok stradanja sarajevskih Srba
Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba Spomen-ploča na Vracama - svjedočanstvo o samoorganizovanju Srba
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3m
    8
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    20h 12m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    21h 17m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    15h 0m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    16h 6m
    0