SO Foča: Apel republičkim vlastima da krenu u izgradnju puta do Šćepan Polja

31.01.2022. 20:57
0
IZVOR: radiofoca.com

Skupština opštine Foča još jednom je izrazila nezadovoljstvo stanjem magistralnih i regionalnih puteva na području ove lokalne zajednice i nadležnim institucijama Republike Srpske i BiH po hitnom postupku uputila je zahtjev da se konačno krene u obnovu putne mreže.

Magistralni i regionalni putevi  nisu bezbjedni za saobraćaj i predstavljaju prepreku za ekonomski razvoj Foče i šire regije, konstatovano je u skupštinskom zaključku.

Slično kao što su to uradili u maju prošle godine na posebnoj sjednici, odbornici su jednoglasno usvojili zaključak u kojem su istakli da je putna mreža u veoma lošem stanju i da su stanovnici nezadovoljni uz apel da je potrebno da se magistralni put Brod na Drini-Šćepan Polje što prije cijelom dužinom proširi na pet metara i asfaltira uz izradu odbojnih ograda, te da se ubrzaju aktivnosti kako bi počela izgradnja nove trase tog i puta Brod na Drini-Tjentište.

Uz ova dva pravca, apelovano je i da se što prije pokrenu aktivnosti za rekonstrukciju magistralnog puta Foča-Godijeno, koji dalje vodi prema Čajniču, te regionalnog puta prema Čelebićima i granici sa Crnom Gorom, odnosno prema opštini Pljevlja.

Apel je ponovljen i Savjetu ministara BiH da se ubrzaju aktivnosti na realizaciji izgradnje puta Sarajevo-Dobro Polje-Brod na Drini-Šćepan Polje.

Takođe, još jednom je od nadležnih republičkih organa zatraženo znatno bolje održavanje magistralnih i regionalnih puteva na području Foče.

- Od Javnog preduzeća „Putevi Srpske“ zahtijeva se da obaveže nadzorne organe da nakon završetka zimske sezone podnesu Skupštini opštine Foča informaciju o sprovedenim mjerama i aktivnostima, a takođe i informaciju o realizaciji aktivnosti o svim navedenim putnim pravcima - navedeno je u zaključku koji je pročitao načelnik opštine Milan Vukadinović.

On je podsjetio da je sličan zaključak usvojen na posebnoj sjednici 20. maja 2021. godine.

- Ja kao načelnik nisam zadovoljan sprovedenim aktivnotima i odgovorima u vezi sa svim putnim komunikacijama. Dešavaju se aktivnosti, ali se ne rade onom dinamikom kojom mi očekujemo i zato smo se dogovorili da usvojimo ovakav zaključak i da ga po hitnoj proceduri proslijedimo svim relevantnim institucijama - rekao je Vukadinović u obraćanju odbornicima.

Zaključak će biti proslijeđen Vladi Republike Srpske, Javnom preduzeću „Putevi Srpske“, Vijeću ministara BiH, premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Koliko ćemo još čekati na međudržavni put od Foče ka Šćepan Polju? Koliko ćemo još čekati na međudržavni put od Foče ka Šćepan Polju?
Kreće dugoočekivana rekonstrukcija puta prema Šćepan Polju Kreće dugoočekivana rekonstrukcija puta prema Šćepan Polju
Od ponedjeljka rekonstrukcija puta Brod na Drini – Šćepan polje Od ponedjeljka rekonstrukcija puta Brod na Drini – Šćepan polje
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    22h 49m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    22h 51m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    19h 3m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    21h 54m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    21h 48m
    0