СО Фоча: Апел републичким властима да крену у изградњу пута до Шћепан Поља

31.01.2022. 20:57
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Скупштина општине Фоча још једном је изразила незадовољство стањем магистралних и регионалних путева на подручју ове локалне заједнице и надлежним институцијама Републике Српске и БиХ по хитном поступку упутила је захтјев да се коначно крене у обнову путне мреже.

Магистрални и регионални путеви  нису безбједни за саобраћај и представљају препреку за економски развој Фоче и шире регије, констатовано је у скупштинском закључку.

Слично као што су то урадили у мају прошле године на посебној сједници, одборници су једногласно усвојили закључак у којем су истакли да је путна мрежа у веома лошем стању и да су становници незадовољни уз апел да је потребно да се магистрални пут Брод на Дрини-Шћепан Поље што прије цијелом дужином прошири на пет метара и асфалтира уз израду одбојних ограда, те да се убрзају активности како би почела изградња нове трасе тог и пута Брод на Дрини-Тјентиште.

Уз ова два правца, апеловано је и да се што прије покрену активности за реконструкцију магистралног пута Фоча-Годијено, који даље води према Чајничу, те регионалног пута према Челебићима и граници са Црном Гором, односно према општини Пљевља.

Апел је поновљен и Савјету министара БиХ да се убрзају активности на реализацији изградње пута Сарајево-Добро Поље-Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Такође, још једном је од надлежних републичких органа затражено знатно боље одржавање магистралних и регионалних путева на подручју Фоче.

- Од Јавног предузећа „Путеви Српске“ захтијева се да обавеже надзорне органе да након завршетка зимске сезоне поднесу Скупштини општине Фоча информацију о спроведеним мјерама и активностима, а такође и информацију о реализацији активности о свим наведеним путним правцима - наведено је у закључку који је прочитао начелник општине Милан Вукадиновић.

Он је подсјетио да је сличан закључак усвојен на посебној сједници 20. маја 2021. године.

- Ја као начелник нисам задовољан спроведеним активнотима и одговорима у вези са свим путним комуникацијама. Дешавају се активности, али се не раде оном динамиком којом ми очекујемо и зато смо се договорили да усвојимо овакав закључак и да га по хитној процедури прослиједимо свим релевантним институцијама - рекао је Вукадиновић у обраћању одборницима.

Закључак ће бити прослијеђен Влади Републике Српске, Јавном предузећу „Путеви Српске“, Вијећу министара БиХ, премијеру Републике Српске Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Коментари 0
Повезане вијести
Колико ћемо још чекати на међудржавни пут од Фоче ка Шћепан Пољу? Колико ћемо још чекати на међудржавни пут од Фоче ка Шћепан Пољу?
Креће дугоочекивана реконструкција пута према Шћепан Пољу Креће дугоочекивана реконструкција пута према Шћепан Пољу
Од понедјељка реконструкција пута Брод на Дрини – Шћепан поље Од понедјељка реконструкција пута Брод на Дрини – Шћепан поље
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    15h 40m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    15h 57m
    3
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    10h 37m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    15h 2m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    16h 33m
    5