Sokolac: Bez zaraženih učenika u prve dvije sedmice

11.09.2020. 13:53
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U Osnovnoj školi „Sokolac“ nastava se u prve dvije sedmice nove školske 2020/2021. godine odvija uredno i u skladu sa svim instrukcijama Instituta za javno zdravstvo Srpske, potvrdio je direktor ove ustanove Đorđe Rajić.

Rajić je podsjetio da se nastava odvija u četiri smjene, da časovi traju po 20 minuta, a maksimalan broj učenika u odjeljenju je 15.

– Kada je u pitanju epidemiološka situacija, mi za sada nemamo učenika sa potvrđenim virusom, ali imamo tri učenika u samoizolaciji, međutim, ne radi se o zarazi samih učenika, nego je u pitanju neko od članova porodice. Apelujemo na roditelje, da djeci prije polaska u školu mjere tjelesnu temperaturu i kontrolišu njihovo zdravstveno stanje, a, ukoliko postoji i najmanja sumnja da dijete nije u potpunosti zdravo, neka ga ne šalju u školu – naglasio je Rajić.

Od poteškoća koje OŠ „Sokolac“ ima u ovom trenutku to je nedostatak prostorija. Uzimajući u obzir situaciju da je svako odjeljenje podijeljeno u dvije grupe, time je praktično uduplan broj odjeljenja.

– Prostor predstavlja ozbiljan problem, pogotovo za organizaciju produženog boravka, koji je dodatno zakomplikovan upravo pravljenjem više grupa, u kojima je manji broj učenika, tako da je to aktuelan problem koji će se riješavati već naredne sedmice – dodao je Rajić.

Mjere prevencije protiv širenja virusa Kovid – 19, koje su donijete od strane Republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije se provode veoma strogo u školskom prostoru, dezinfekcija ruku, dezinfekcija obuće na ulazu, nošenje maski je obavezno, s tim da učenici mogu skidati maske samo na času.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    18h 1m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    16h 3m
    0
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    15h 1m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 56m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    14h 4m
    1