Соколац: Без заражених ученика у прве двије седмице

11.09.2020. 13:53
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

У Основној школи „Соколац“ настава се у прве двије седмице нове школске 2020/2021. године одвија уредно и у складу са свим инструкцијама Института за јавно здравство Српске, потврдио је директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је подсјетио да се настава одвија у четири смјене, да часови трају по 20 минута, а максималан број ученика у одјељењу је 15.

– Када је у питању епидемиолошка ситуација, ми за сада немамо ученика са потврђеним вирусом, али имамо три ученика у самоизолацији, међутим, не ради се о зарази самих ученика, него је у питању неко од чланова породице. Апелујемо на родитеље, да дјеци прије поласка у школу мјере тјелесну температуру и контролишу њихово здравствено стање, а, уколико постоји и најмања сумња да дијете није у потпуности здраво, нека га не шаљу у школу – нагласио је Рајић.

Од потешкоћа које ОШ „Соколац“ има у овом тренутку то је недостатак просторија. Узимајући у обзир ситуацију да је свако одјељење подијељено у двије групе, тиме је практично удуплан број одјељења.

– Простор представља озбиљан проблем, поготово за организацију продуженог боравка, који је додатно закомпликован управо прављењем више група, у којима је мањи број ученика, тако да је то актуелан проблем који ће се ријешавати већ наредне седмице – додао је Рајић.

Мјере превенције против ширења вируса Ковид – 19, које су донијете од стране Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације се проводе веома строго у школском простору, дезинфекција руку, дезинфекција обуће на улазу, ношење маски је обавезно, с тим да ученици могу скидати маске само на часу.

Коментари 0
Повезане вијести
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија О...
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    18h 48m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    19h 32m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    23h 37m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    23h 41m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    9h 8m
    0