Sokolac: Imenovani načelnici odjeljenja na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi Srpske

01.02.2021. 19:39
1
IZVOR: opstinasokolac.net

Saopštenje za javnost Načelnika opštine Sokolac prenosimo u cjelosti:

Poštovani sugrađani,

Novoformirana većina u Skupštini opštine Sokolac nije iskazala zainteresovanost da se pristupi imenovanju načelnika odjeljenja. Pokazali su da ne razumiju da građani nemaju vremena da čekaju da oni učvrste većinu formiranu na najblaže rečeno nedostojan način. Više su se brinuli i brinu se, kako da formiraju većinu u Skupštini grada Istočno Sarajevo nego da učine nešto u Sokocu.

Život i potrebe svih građana su važniji od svake priče o funkcijama i raspodjelama, te je samim tim bilo neophodno da se otkoče procesi i poslovi administracije koji su trpjeli u ovom postizbornom periodu.

Zbog toga na osnovu ovlaštenja koja imam kao načelnik opštine Sokolac imenovao sam i ovlastio rukovodioce Odjeljenja Opštinske uprave Sokolac.

Riječ je o ljudima koji godinama rade u adminstraciji, odgovornim ljudima, ljudima sa kojima građani uspješno sarađuju. Četiri odjeljenja predstavljaju i vode:

·  Mitar Pržulj, po zanimanju diplomirani ekonomista iz Sokoca, obavlja poslove iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i finansije.

·   Borjanka Krsmanović, po zanimanju diplomirani pravnik iz Sokoca obavlja, poslove iz nadležnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

·   Dobrila Borovčanin, po zanimanju diplomirani pravnik iz Sokoca, obavlja poslove iz nadležnosti Odjeljenja za lokalni razvoj.

·   Ljiljana Damjanović, po zanimanju diplomirani ekonomista, obavlja poslove iz nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu.

Pozivam sve političke aktere u našoj opštini da podrže započete i planirane projekte, te da zajedno pristupimo nastavku izgradnje jednog modernog i boljeg Sokoca, Sokoca po mjeri svih njegovih građana.

Načelnik opštine Sokolac
Milovan Bjelica

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 02.02.2021. 17:48
    Nije dovoljno samo imati većinu mora se i raditi,dok se većina dogovora izmedju sebe nisu skontali šta su im nadležnosti.
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 36m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 42m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 40m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 18m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 31m
    0