Sokolačkim sportistima 10 medalja u Kolašinu

10.07.2023. 17:04
0
IZVOR: srna.rs

Sokolački sportisti osvojili su na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Kolašinu ukupno 10 medalja, a muška atletska ekipa je zauzela treće mjesto, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu u opštini Sokolac Vera Mijatović.

Mijatovićeva je naglasila da su zlatne medalje osvojili Aleksandar Lučić, bacivši koplje 61,24 metra, te muška ekipa u planinarskoj orijentaciji na stazi od 12 kilometara sa 10 kontrolnih tačaka.

Ona je rekla da je Sara Lučić osvojila dvije srebrne medalje – za skok uvis 176 centimetara i troskok od 10,84 metra, kao i ženska ekipa u planinarskoj u orijentaciji na stazi sedam kilometara, sa sedam kontrolnih tačaka.

Mijatovićeva je naglasila da su po dvije medalje osvojili i atletičari Ratko Đurović, koji je osvojio srebro jer je bacio koplje 53,43 metra i disk 30,12 metara, te Mihajlo Memedović srebro u troskoku od 13,55 metara i bronzu za skok udalj od 6,63 metra.

Ona je navela da je Mladena Petrušić Krajišnik osvojila bronzanu medalju za skok udalj od 4,91 metar.

Mijatovićeva je naglasila da su dodatne bodove za uspješnu atletsku ekipu, čiji je vođa bio Žarko Arbinja, donijeli Luka Kezunović i Željka Marković.

Opštinu Sokolac je na ovom takmičenju predstavljalo ukupno 25 učesnika – sportista, trenera i sportski radnik, koji su nastupali u pet ekipa u atletici za muškarce i žene, planinarstvu, streljaštvu za muškarce i žene, te u streljaštvu sa ženskom ekipom.

Na 58. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama, svečano zatvorenim juče u Kolašinu, učestvovale su 224 ekipe u 13 disciplina iz 29 opština i gradova sa tromeđe Srbije, Crne Gore i BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    6h 21m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    19h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    20h 3m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    18h 22m
    0
  • Mladić izboden nožem u parku!
    22h 25m
    0