Solak o mjerama protiv širenja korona virusa

23.03.2020. 20:22
0
IZVOR: Srpska.info

Uskoro ćemo zatražiti da se zatvori granični prelaz na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, odnosno da se zatvori putnički saobraćaj na ovom aerodromu – rekao je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite na pres konferenciji u sjedištu Vlade Federacije BiH.

Sarajevski aerodrom je jedini još uvijek otvoren aerodrom u regionu i preko njega stižu lijekovi za susjedne zemlje, ali i građani susjednih zemalja, koji ranije nisu uspjeli da se vrate iz inostranstva.

Na novinarsko pitanje o tome da li je moguće zatvaranje, odnosno izolacija čitavih gradova i naselja, Solak je rekao da “i takva mogućnost postoji”.

-Ako počne nagli rast oboljelih u jednoj sredini, zatvaraju se određene cjeline, naselja, gradovi, ili kantoni. Dakle, i takva mogućnost postoji – rekao je Solak.

On je najavio da će, zbog ozbiljnosti situacije, ubuduće federalni zvaničnici dva puta dnevno organizovati pres konferencije o situaciji u vezi sa korona virusom i da će te pres konferencije prenositi Federalna televizija.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Prva sigurna kuća za LGBTIQ+ osobe u BiH nudi fizičku i psihičku sigurnost Prva sigurna kuća za LGBTIQ+ osobe u BiH nudi fizičku i psihičku sigurnost
Fadil Novalić još nije otišao u zatvor u Vojkoviće Fadil Novalić još nije otišao u zatvor u Vojkoviće
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    15h 15m
    17
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    5h 42m
    0
  • Kuglof
    2h 36m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    10h 40m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    7h 36m
    17