Солак о мјерама против ширења корона вируса

23.03.2020. 20:22
0
ИЗВОР: Srpska.info

Ускоро ћемо затражити да се затвори гранични прелаз на Међународном аеродрому Сарајево, односно да се затвори путнички саобраћај на овом аеродрому – рекао је Фахрудин Солак, директор Федералне управе цивилне заштите на прес конференцији у сједишту Владе Федерације БиХ.

Сарајевски аеродром је једини још увијек отворен аеродром у региону и преко њега стижу лијекови за сусједне земље, али и грађани сусједних земаља, који раније нису успјели да се врате из иностранства.

На новинарско питање о томе да ли је могуће затварање, односно изолација читавих градова и насеља, Солак је рекао да “и таква могућност постоји”.

-Ако почне нагли раст обољелих у једној средини, затварају се одређене цјелине, насеља, градови, или кантони. Дакле, и таква могућност постоји – рекао је Солак.

Он је најавио да ће, због озбиљности ситуације, убудуће федерални званичници два пута дневно организовати прес конференције о ситуацији у вези са корона вирусом и да ће те прес конференције преносити Федерална телевизија.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Прва сигурна кућа за LGBTIQ+ особе у БиХ нуди физичку и психичку сигурност Прва сигурна кућа за LGBTIQ+ особе у БиХ нуди физичку и психичку сигурност
Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће Фадил Новалић још није отишао у затвор у Војковиће
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    11h 54m
    15
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    2h 21m
    0
  • Божовић: Воља народа се не може никаквим притисцима спријечити
    7h 19m
    0
  • Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
    12h 3m
    4
  • Павле Вуисић - вјечити боем који је мрзио глуму
    11h 31m
    0