Spalmotil uskoro u prodaji, ventolin dostupan u februaru

11.01.2024. 15:47
0
IZVOR: glassrpske.com

U apotekama u Srpskoj rastvor ventolin, koji je potreban za inhaliranje, ponovo će se naći tek u februaru, a spalmotil uvezen je u BiH i ubrzo bi trebao biti dostupan pacijentima.

- Lijek zaštićenog naziva spalmotil proizvođača 'Galenika' je uvezen u BiH i juče je dostavljen u Kontrolnu laboratoriju Agencije i danas je ovaj zahtjev uzet u prioritet kako bi pacijentima što prije bio dostupan lijek. Nosilac dozvole za lijek zaštićenog naziva ventolin proizvođača 'Gladžo' je dostavio  informaciju da će lijek ponovo biti na tržištu BiH u februaru - potvrdili su za "Nezavisne novine" iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Podsjećamo, "Nezavisne novine" su ranije pisale da u apotekama širom Srpske vlada nestašica ventolina kao i zamjenskih rastvora, što stvara probleme pacijentima kojima je potrebno inhaliranje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu Traže veće plate za prosvjetare, kulturnjake i radnike u pravosuđu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    9h 10m
    8
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 54m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 41m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    9h 24m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    9h 16m
    0