Španci furiozno slomili Hrvatsku

15.06.2024. 20:43
0
IZVOR: D.D.

Španija je očitala lekciju Hrvatskoj na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj. U prvom meču grupe B deklasirali su velikog rivala sa 3:0 i tako napravili veliki korak ka narednoj fazi.

Španija je na ovoj utakmici kaznila sve greške u postavljanju odbrane Hrvatske. Reprezentacija Zlatka Dalića nije uspjevala da pronađe rješenje za mladost i brzinu “crvene furije”. Sjajno su koristili svoje šanse pa su već u prvom dijelu stekli ogromnu prednost. Iskoristili su slabosti štopera Pongračića i Šutala dok je Joško Gvardiol bio na bekovskoj poziciji što se osjetilo u igri gdje su non stop kasnili u reakcijama.

U 29. minutu Fabian Ruiz je sjajno pronašao Alvara Moratu koji je iskoristio aistenciju i doveo Španiju u vođstvo. Tri minuta kasnije bilo je već 2:0. Ovaj put Pedri je izigrao odbranu Hrvatske i uposlio Ruiza koji je nakon asistencije došao i do gola. Uspio je da prevari svoje čuvare i da zatim postigne sjajan gol.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Španija je došla do trećeg gola. Novi rekorder Svjetskih prvenstava Lamine Jamal je ubacio loptu u šesnaesterac Hrvatske gdje se ubacio Dani Karvahal i zatresao mrežu kraj “zaspale “odbrane. Jamal je inače najmlađi starter na Evropskom prvenstvu sa 16 godine i 338 dana.

U nastavku je Zlatko Dalić ubacio sve svoje napadačke snage. Uveo je u igru Perišića, Pašalića i Petkovića.

Hrvatska je zaprijetila u 60.minutu. Nakon dobre akcije i udarca sjajno je napad zaustavio Kukurelja koji je izbolirao ovaj pokušaj. U 80.minutu došli su i do gola koji je poništen. Bruno Petković je promašio sjajnu šansu, zatim je Hrvatska došla do penala koji pomenuti igrač nije uspio da realizuje, a zatim mu je VAR poništio gol.

Od 21 čas igraju Italija i Albanija, dok je u prvom meču dana Švajcarska bila bolja od Mađarske 3:1.

Komentari 0
Povezane vijesti
Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“ Piksi: „Videćemo da li ćemo izaći sa jednim ili dva napadača“
Utakmica bez golova obje reprezentacije vodi u osminu finala Utakmica bez golova obje reprezentacije vodi u osminu finala
Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje? Šta je Srbiji potrebno da sa dva boda prođe dalje?
Najčitanije
  • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
    11h 24m
    0
  • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
    23h 7m
    0
  • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
    19h 36m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
    21h 38m
    0
  • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
    10h 39m
    2