Шпанци фуриозно сломили Хрватску

15.06.2024. 20:43
0
ИЗВОР: Д.Д.

Шпанија је очитала лекцију Хрватској на старту Европског првенства у Њемачкој. У првом мечу групе Б декласирали су великог ривала са 3:0 и тако направили велики корак ка наредној фази.

Шпанија је на овој утакмици казнила све грешке у постављању одбране Хрватске. Репрезентација Златка Далића није успјевала да пронађе рјешење за младост и брзину “црвене фурије”. Сјајно су користили своје шансе па су већ у првом дијелу стекли огромну предност. Искористили су слабости штопера Понграчића и Шутала док је Јошко Гвардиол био на бековској позицији што се осјетило у игри гдје су нон стоп каснили у реакцијама.

У 29. минуту Фабиан Руиз је сјајно пронашао Алвара Морату који је искористио аистенцију и довео Шпанију у вођство. Три минута касније било је већ 2:0. Овај пут Педри је изиграо одбрану Хрватске и упослио Руиза који је након асистенције дошао и до гола. Успио је да превари своје чуваре и да затим постигне сјајан гол.

У судијској надокнади првог дијела Шпанија је дошла до трећег гола. Нови рекордер Свјетских првенстава Ламине Јамал је убацио лопту у шеснаестерац Хрватске гдје се убацио Дани Карвахал и затресао мрежу крај “заспале “одбране. Јамал је иначе најмлађи стартер на Европском првенству са 16 године и 338 дана.

У наставку је Златко Далић убацио све своје нападачке снаге. Увео је у игру Перишића, Пашалића и Петковића.

Хрватска је запријетила у 60.минуту. Након добре акције и ударца сјајно је напад зауставио Кукуреља који је изболирао овај покушај. У 80.минуту дошли су и до гола који је поништен. Бруно Петковић је промашио сјајну шансу, затим је Хрватска дошла до пенала који поменути играч није успио да реализује, а затим му је ВАР поништио гол.

Од 21 час играју Италија и Албанија, док је у првом мечу дана Швајцарска била боља од Мађарске 3:1.

Коментари 0
Повезане вијести
Пикси: „Видећемо да ли ћемо изаћи са једним или два нападача“ Пикси: „Видећемо да ли ћемо изаћи са једним или два нападача“
Утакмица без голова обје репрезентације води у осмину финала Утакмица без голова обје репрезентације води у осмину финала
Шта је Србији потребно да са два бода прође даље? Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
Најчитаније
  • Годишњица смрти Мике Антића - "Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем“
    23h 5m
    0
  • Преврнуо се рингишпил, има повријеђених
    11h 22m
    0
  • Хан Пијесак: Прва тракторијада окупила око 20 учесника (ВИДЕО)
    19h 34m
    0
  • У саобраћајној несрећи у Невесињу погинула осамнаестогодишња дјевојка
    21h 36m
    0
  • Збринута четири дјетета повријеђена у превртању рингишпила
    10h 37m
    2