Spasilački timovi nastavili potragu za nestalima u Jablanici i Konjicu

12.10.2024. 11:01
0
IZVOR: srna.rs

Spasilački timovi nastavili su jutros potragu za nestalima u katastrofalnim poplavama i klizištima na području Konjica i Jablanice, a angažovan je i veći broj volontera koji pomažu u dostavljanju hrane, lijekova i ostalih potrepština, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Osim domaćih, na terenu su i timovi iz susjednih zemalja.

Kontejneri za smještaj ugroženih, koji su dopremljeni na područje Konjica, postavljaju se na predviđena bezbjedna mjesta.

Uz pomoć teške mehanizacije radi se na saniranju regionalnog puta Ostrožac – Parsovići – Fojnica.

U saopštenju se navodi da će za sanaciju lokalnih puteva Buturović Polje – Seonica – Višnjevice, Kralupi – Trešnjevice biti potrebno više vremena.

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite Jablanica, i dalje je u prekidu snabdijevanje električnom energijom pojedinih područja opštine i u toku je otklanjanje kvarova.

Ista je situacija i kada je riječ o snabdijevanju vodom, te mobilnom i fiksnom telefonijom.

Putna komunikacija sa susjednim opštinama, kao i sa pojedinim naseljenim mjestima na području Jablanice je u prekidu. U toku je sanacija i čišćenje saobraćajnica.

Katastrofalne poplave su u noći između 3. i 4. oktobra zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton, gdje je stradalo 23 ljudi, a za pet se traga. Brojni ljudi ostali su bez krova nad glavom, a veliki broj naselja i dalje je odsječen jer su oštećeni i odneseni putevi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na području Konjica pronađena još jedna žrtva katastrofalnih poplava Na području Konjica pronađena još jedna žrtva katastrofalnih poplava
Zahumsko-hercegovačka eparhija: Poziv za pomoć ugroženima od poplava Zahumsko-hercegovačka eparhija: Poziv za pomoć ugroženima od poplava
Inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH pomažu stanovništvu Inženjerijske jedinice Oružanih snaga BiH pomažu stanovništvu
Najčitanije
  • Uskoro velika promjena vezana za pasoše
    17h 11m
    1
  • Novi problemi potresaju „Šume Srpske“
    20h 51m
    0
  • Srednjoškolci obradovali mališane u Bolnici „Srbija“ - dječiji osmijeh nema cijenu
    23h 50m
    0
  • Bez dozvole ostalo 200 vozača početnika
    18h 11m
    0
  • Slej, japa, riz, skibidi…Jezik kojim djeca danas govore prava je misterija
    23h 36m
    0