Спасилачки тимови наставили потрагу за несталима у Јабланици и Коњицу

12.10.2024. 11:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Спасилачки тимови наставили су јутрос потрагу за несталима у катастрофалним поплавама и клизиштима на подручју Коњица и Јабланице, а ангажован је и већи број волонтера који помажу у достављању хране, лијекова и осталих потрепштина, саопштено је из Оперативног центра Цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона.

Осим домаћих, на терену су и тимови из сусједних земаља.

Контејнери за смјештај угрожених, који су допремљени на подручје Коњица, постављају се на предвиђена безбједна мјеста.

Уз помоћ тешке механизације ради се на санирању регионалног пута Острожац – Парсовићи – Фојница.

У саопштењу се наводи да ће за санацију локалних путева Бутуровић Поље – Сеоница – Вишњевице, Кралупи – Трешњевице бити потребно више времена.

Према информацији из Оперативног центра Цивилне заштите Јабланица, и даље је у прекиду снабдијевање електричном енергијом појединих подручја општине и у току је отклањање кварова.

Иста је ситуација и када је ријеч о снабдијевању водом, те мобилном и фиксном телефонијом.

Путна комуникација са сусједним општинама, као и са појединим насељеним мјестима на подручју Јабланице је у прекиду. У току је санација и чишћење саобраћајница.

Катастрофалне поплаве су у ноћи између 3. и 4. октобра захватиле Херцеговачко-неретвански и Средњобосански кантон, гдје је страдало 23 људи, а за пет се трага. Бројни људи остали су без крова над главом, а велики број насеља и даље је одсјечен јер су оштећени и однесени путеви.

Коментари 0
Повезане вијести
На подручју Коњица пронађена још једна жртва катастрофалних поплава На подручју Коњица пронађена још једна жртва катастрофалних поплава
Захумско-херцеговачка епархија: Позив за помоћ угроженима од поплава Захумско-херцеговачка епархија: Позив за помоћ угроженима од поплава
Инжењеријске јединице Оружаних снага БиХ помажу становништву Инжењеријске јединице Оружаних снага БиХ помажу становништву
Најчитаније
  • Ускоро велика промјена везана за пасоше
    17h 8m
    1
  • Нови проблеми потресају „Шуме Српске“
    20h 48m
    0
  • Средњошколци обрадовали малишане у Болници „Србија“ - дјечији осмијех нема цијену
    23h 47m
    0
  • Без дозволе остало 200 возача почетника
    18h 8m
    0
  • Слеј, јапа, риз, скибиди…Језик којим дјеца данас говоре права је мистерија
    23h 33m
    0