Srbi najavili blokadu saobraćaja preko Merdara za vozila Albanaca

05.02.2024. 09:48
0
IZVOR: srna.rs

Srbi raseljeni sa Kosova i Metohije najavili su za danas tročasovnu blokadu saobraćaj za sva vozila koja voze Albanci preko Merdara prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, odnosno širom Srbije zbog, kako su rekli, terora i zuluma politike premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na Kosmetu.

Blokada će biti na snazi od 12 do 15 časova, saopšteno je iz Udruženja raseljenih Srba okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

- Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama - navodi se u saopštenju.

Oni su zatražili od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama i zaustave teror i hapšenje nevinih Srba.

Iz Udruženja su najavili tročasovne blokade svakog ponedjeljka do daljeg.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    14h 7m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 51m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    7h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    4h 35m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    4h 41m
    0