Срби најавили блокаду саобраћаја преко Mердара за возила Aлбанаца

05.02.2024. 09:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Срби расељени са Косова и Метохије најавили су за данас трочасовну блокаду саобраћај за сва возила која возе Албанци преко Мердара према Куршумлији, Нишу, Београду и даље према Суботици, односно широм Србије због, како су рекли, терора и зулума политике премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија према српском народу на Космету.

Блокада ће бити на снази од 12 до 15 часова, саопштено је из Удружења расељених Срба окупљених око Иницијативног одбора Срба из Подујева и са Косова и Метохије.

- Терор који преживљава српски и остали неалбански народ постао је неподношљив и врло је близу сукоба са несагледивим последицама - наводи се у саопштењу.

Они су затражили од предсједника Србије Александра Вучића, министра спољних послова Ивице Дачића и осталих чланова Владе Србије да хитно упуте допис свим релевантним међународним организацијама и зауставе терор и хапшење невиних Срба.

Из Удружења су најавили трочасовне блокаде сваког понедјељка до даљег.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 39m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 53m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 45m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    17h 10m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    5h 34m
    0