Srbija savladala Slovačku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

28.02.2022. 21:53
0
IZVOR: sputniknews.com

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao da je da njegovom timu nije bilo lako da dođe do pobjede nad Slovačkom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Srpski tim je ostvario trijumf rezultatom 71:63 i to je treća pobjeda ekipe selektora Pešića u drugom krugu kvalifikacija.

- Nije nam bilo lako da dođemo do pobjede danas. Slovačka je iskusan i uigran tim, koji u svakom trenutku zna šta treba da radi, naročito u ofanzivi. Ključ utakmice bio je kako ćemo se mi pripremiti u kratkom roku koji smo imali. Prije svega trebalo je organizovati se u odbrani. Ipak, našli smo entuzijazam i pozitivan stav, a naši mladi igrači su došli do rješenja. Da bi mladi igrači bili dobri u napadu, potrebno im je samopouzdanje koje crpe iz odbrane. Ovo je olimpijski ciklus, imamo priliku da vidimo na djelu neke mlade igrače, ali prije svega, motiv za pobjedu je takmičarski jer smo ovim trijumfom obezbijedili plasman u sljedeću fazu kvalifikacija - izjavio je selektor Svetislav Pešić posle pobjede.

Svoj stav je iznio i centar Dušan Ristić.

- Prije svega, želim da kažem da imamo veliko poštovanje prema slovačkoj reprezentaciji jer su zaista dobro počeli utakmicu i bilo je jasno da su nas dobro ‘skautirali’ i sve vrijeme su igrali dobro. Mislim da smo mi uglavnom bili dobri, primili smo neke trojke, ali generalno smo bili dobri i srećni smo svojim nastupom - kazao je Dušan Ristić.

Naredni duel Srbija će igrati 30. juna u gostima protiv Litvanije, a Slovaci će istog dana igrati na strani protiv Belgije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    3h 34m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    13h 52m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    13h 58m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    13h 56m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    12h 47m
    0