„Srpčići“ spremaju peticiju – Nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji?

10.02.2022. 13:41
2
IZVOR: Novosti

Vijest o suspenziji nastavnika koji je na "Instagramu" postavio sliku sa svojim učenicima uz komentar "Srpčići moji" i podignuta tri prsta, sada dobija drugačiji smijer - đaci su stali na njegovu stranu i sada žele da ga zaštite.

Nastavnik hemije Miloš Stojnić iz novosadske OŠ „Branko Radičević“ suspendovan je zbog sporne objave na društvenoj mreži Instagram.

On se slikao sa đacima srpske nacionalnosti kojima je, kako je navedeno u prvobitno objavljenoj vijesti, sugerisao da podignu tri prsta. Tu fotografiju je potom podjelio na Instagramu uz natpis „Srpčići moji“.

To je izazvalo reakcije kako pojedinih roditelja tako i javnosti na društvenim mrežama. Direktorka pomenute škole suspendovala je nastavnika Stojnića i pokrenula disciplinski postupak. Takođe, oglasilo se i Ministarstvo prosvjete koje je osudilo ovaj postupak nastavnika i istaklo da će ga sankcionisati.

Nakon objavljene informacije o profesoru, čitaoci „Nportala“ koji pohađaju navedenu školu su se javili da iznesu i drugu stranu priče.

Roditelj djevojčice koja pohađa OŠ „Branko Radičević“ nam je ispričao kako su djeca pokrenula peticiju da se zaštiti Stojnić koga nazivaju – „omiljenim nastavnikom“. Takođe, sva djeca sa sporne fotografije su po njegovim saznanjima potpisala izjavu sa dvije stavke u kojima se kaže:

– htjeli smo zajedničku sliku sa nastavnikom hemije

– u mojoj grupi niko se nije osjećao loše

– Moja ćerka ide u istu školu i on im je tamo omiljeni nastavnik i djeca su pokrenula peticiju da ga zaštite od tvrdnje samo jedne „uznemirene“ majke da ih je on navodno natjerao – navodi roditelj koji je kontaktirao „Nportal“.

On je dodao i kako djeca ističu da ih niko nije natjerao i čude se šta je sporno u komentaru „Srpčići moji“, postavljajući ironično pitanje „nismo valjda vanzemaljci u sopstvenoj zemlji“.

– Inače djeca su sjajna. Sjetili su se da su na početku godine potpisali saglasnost da smiju da se fotografišu i da ih nastavnici fotografišu ako je to u interesu škole i školskih aktivnosti – ističe čitalac „Nportala“ koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Luka Lučić 11.02.2022. 23:06
    Svaka čast i za profesora i za djecu!
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 11.02.2022. 18:57
    Bravo Srpcici!!
Povezane vijesti
Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
Pronađeno tijelo žene u kući Pronađeno tijelo žene u kući
Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 31m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 13m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 46m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 20m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 5m
    3