„Српчићи“ спремају петицију – Нисмо ваљда ванземаљци у сопственој земљи?

10.02.2022. 13:41
2
ИЗВОР: Новости

Вијест о суспензији наставника који је на "Инстаграму" поставио слику са својим ученицима уз коментар "Српчићи моји" и подигнута три прста, сада добија другачији смијер - ђаци су стали на његову страну и сада желе да га заштите.

Наставник хемије Милош Стојнић из новосадске ОШ „Бранко Радичевић“ суспендован је због спорне објаве на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он се сликао са ђацима српске националности којима је, како је наведено у првобитно објављеној вијести, сугерисао да подигну три прста. Ту фотографију је потом подјелио на Инстаграму уз натпис „Српчићи моји“.

То је изазвало реакције како појединих родитеља тако и јавности на друштвеним мрежама. Директорка поменуте школе суспендовала је наставника Стојнића и покренула дисциплински поступак. Такође, огласило се и Министарство просвјете које је осудило овај поступак наставника и истакло да ће га санкционисати.

Након објављене информације о професору, читаоци „Нпортала“ који похађају наведену школу су се јавили да изнесу и другу страну приче.

Родитељ дјевојчице која похађа ОШ „Бранко Радичевић“ нам је испричао како су дјеца покренула петицију да се заштити Стојнић кога називају – „омиљеним наставником“. Такође, сва дјеца са спорне фотографије су по његовим сазнањима потписала изјаву са двије ставке у којима се каже:

– хтјели смо заједничку слику са наставником хемије

– у мојој групи нико се није осјећао лоше

– Моја ћерка иде у исту школу и он им је тамо омиљени наставник и дјеца су покренула петицију да га заштите од тврдње само једне „узнемирене“ мајке да их је он наводно натјерао – наводи родитељ који је контактирао „Нпортал“.

Он је додао и како дјеца истичу да их нико није натјерао и чуде се шта је спорно у коментару „Српчићи моји“, постављајући иронично питање „нисмо ваљда ванземаљци у сопственој земљи“.

– Иначе дјеца су сјајна. Сјетили су се да су на почетку године потписали сагласност да смију да се фотографишу и да их наставници фотографишу ако је то у интересу школе и школских активности – истиче читалац „Нпортала“ који нас је замолио да му не објављујемо име.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Лука Лучић 11.02.2022. 23:06
    Свака част и за професора и за дјецу!
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 11.02.2022. 18:57
    Bravo Srpcici!!
Повезане вијести
Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
Пронађено тијело жене у кући Пронађено тијело жене у кући
Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 33m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 2m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 44m
    0
  • Земљотрес у БиХ!
    22h 9m
    0