Stanić: Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji

01.04.2024. 19:49
1
IZVOR: sportdc.net

Slavija iz Istočnog Sarajeva danas je dobila novog trenera. Na upražnjeno mjesto odlaskom Bojana Regoje sjeo je iskusniji Momčilo Stanić.

Vraća se Stanić u Slaviju nakon osam godina. Tada je bio pomoćnik Veljku Dovedanu i Milku Đurovskom u posljednjoj sezoni Sokolova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

- Zadovoljstvo je ponovo biti u Slaviji. To je moj klub odavno. Tu sam počeo raditi, odatle sam počeo da pravim karijeru. Situacija nije najbolja, ali idemo da to okrenemo u našu korist. Slavija ima vrlo potentnu ekipu, kvalitetnu ekipu. Zašto je trenutno ovako plasirana na tabeli, o tome ne bih pričao javno. Bilo je šta je bilo, moramo da gledamo ono što dolazi ispred nas, trebamo se okrenuti predstojećim utakmicama i da podignemo Slaviju na viši cilj. Vjerujem da ćemo zajedno u saradnji sa upravom i igračima da ostvarimo zajednički cilj - rekao je za „sportdc.net“ Momčilo Stanić u prvoj izjavi nakon preuzimanja kormila Slavije.

U svojoj trenerskoj karijeri ovaj stručnjak je vodio između ostalog Drinu iz Zvornika, Sutjesku, Vlasenicu, Famos, a radio je i u stručnim štabovima i omladinskim pogonima Slavije, Famosa, Zvijezde 09, sarajevskog Željezničara, Olimpika, te bio selektor ženske kadetske reprezentacije BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sokolovi 02.04.2024. 06:15
    Nisam optimista za opstanak slavije u prvoj ligi. Cosic i Katic su najodgovorniji za ovakvo stanje u klubu. Oni samo brinu o tome koliko ce dobiti novih stanova a za sport ih zaboli
Povezane vijesti
Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu Stanić: Jedna od kvalitetnijih utakmica u proljećnom dijelu
Momčilo Stanić na klupi Slavije Momčilo Stanić na klupi Slavije
Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda Slavija na krilima Erića i Gojkovića do tri važna boda
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 12m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 7m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 55m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 1m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 29m
    0