Sud BiH nastavio da radi po principu Haškog tribunala

06.12.2022. 19:55
0
IZVOR: srna.rs

Sud BiH postao je politička institucija i nastavio raditi po principu Haškog tribunala da isključivo sudi jednom narodu i stvara narativ da su Srbi ovdje bili agresori, a muslimanski i hrvatski narod žrtve, rekao je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić u reagovanju na oslobađajuću presudu Suda BiH Hazimu Fazloviću.

Ostojić je u izjavi Srni istakao da navedeni narativ, koji Sud BiH pokušava da stvara, apsolutno nema veze sa stvarnošću.

- Krajnje je vrijeme da političko rukovodstvo Republike Srpske preduzme nešto po tom pitanju. Ono što je zabrinjavajuće, po mojim izvorima, to je tek početak. Kako vidim, doći će vrijeme da jednog dana bude suđeno svakom ko je učestvovao u Odbrambeno-otadžbinskom ratu na strani Vojske Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i političkog rukovodstva Srpske - istakao je Ostojić.

Sud BiH prvostepenom presudom danas je oslobodio Hazima Fazlovića krivice po optužnici za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske 1993. godine kod Brčkog.

Fazlović je oslobođen od optužbe jer nije dokazano da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopšteno je iz Suda BiH.

Optužnica je Fazlovića teretila da u svojstvu komandanta Trećeg bataljona 108. brigade takozvane Armije BiH nije kaznio podređene nakon ubistva i mučenja 11 zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske 8. marta 1993. godine u selu Boderište kod Brčkog.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici Otkazano suđenje za zločine nad Srbima u Jošanici
Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka Namješteni konkursi u institucijama BiH stara boljka
Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici Za danas zakazano suđenje za zločin nad srpskim civilima u Jošanici
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    19h 24m
    0
  • Sjećanje na Icu - djevojčicu lavljeg srca
    22h 48m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    18h 17m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    9h 54m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    9h 35m
    0