Sutra obilježavanje Dana romanijskih brigada

20.05.2022. 09:43
0
IZVOR: srna.rs

Na Sokocu će sutra biti obilježen Dan romanijskih brigada, Prve romanijske pješadijske i Druge romanijske motorizovane brigade, kroz koje je u ratnim godinama prošlo više od 15.000 boraca, najavljeno je iz opštinske Boračke organizacije.

Prema programu obilježavanja, vijenci i cvijeće će biti položeni u 9.00 časova na Centralno spomen-obilježje na Sokocu na kome je upisano 1.250 imena boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Planirana je i posjeta spomen-sobi u kojoj je izloženo 650 fotografija poginulih boraca sa područja Sokoca.

Parastos poginulim borcima i umrlim demobilisanim borcima romanijskih brigada biće služen u 10.00 časova u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu.

Iz Boračke organizacije opštne Sokolac pozivaju porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide, pripadnike tadašnjih romanijskih brigada i sugrađane, da prisustvuju obilježavanju 30 godina od formiranja ovih jedinica.

Prva romanijska pješadijska brigada odlikovana je Medaljom Petra Mrkonjića, a Druga romanijska motorizovana brigada Odrednom Nemanjića. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    4h 52m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    13h 44m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    7h 35m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    11h 20m
    0
  • Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
    9h 21m
    0