Sutra oblačno, mjestimično slab snijeg

18.01.2020. 17:44
0
IZVOR: Srna

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti oblačno i hladno vrijeme, mjestimično sa slabim snijegom na sjeveru i na planinama.

Ujutro se očekuje snijeg na zapadu i jugozapadu uz formiranje manjeg snježnog pokrivača. Slab snijeg će tokom prijepodneva padati u većini krajeva, osim na jugu i sjeveroistoku gdje će biti oblačno, prohladno i suvo.

Na sjeveru će duvati slab do umjeren sjeverac, a na jugu Hercegovine bura, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od minus tri do jedan, na planinama i visoravnima oko minus pet, na jugu Hercegovine oko dva stepena Celzijusova, a najviša dnevna od minus jedan do četiri, na jugu do devet, u planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Slabo provijavanje snijega meterolozi su najavili i za ponedjeljak, a od utorka se očekuje stabilizacija vremena.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je veći dio BiH bio pod maglom i niskim naoblačenjem, a i u Hercegovini je došlo do postepenog naoblačenja.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Sarajevo minus četiri, Mrakovica minus tri, Rudo, Foča, Bijeljina, Doboj i Tuzla minus dva, Srebrenica, Višegrad i Banjaluka minus jedan, Prijedor, Novi Grad, Srbac, Mrkonjić Grad, Zvornik, Ribnik i Bihać nula, Čemerno četiri, Han Pijesak pet, Gacko šest, Mostar sedam, Trebinje devet i Bileća 10 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih Posljednja dva dana aprila temperatura do 30 stepeni Celzijusovih
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Sutra umjereno do pretežno oblačno Sutra umjereno do pretežno oblačno
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 12m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    8h 27m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    14h 18m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    12h 45m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    14h 37m
    0