Sutra otkrivanje spomen-biste Gorana Bozala - dječaka kojem je granata prekinula snove

21.06.2024. 16:42
0
IZVOR: katera.news

U znak sjećanja na dvanaestogodišnjeg Gorana Bozala, koji je 20. juna 1995. godine stradao od granate tokom bombardovanja naselja Vraca, sutra će na Prljevom brdu u Istočnom Novom Sarajevu, biti otkrivena spomen-bista.

Ceremonija otkrivanja njegove spomen-biste i prigodan program biće upriličeni u 19.00 časova na igralištu u Njegoševoj ulici u naselju Prljevo brdo.

-  Da zajedno podijelimo tugu i sjećanje, te odamo počast Goranu i svim civilnim žrtvama rata – poručili su iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Na Vracima granata ubila dječaka

"Četvero djece povrijeđeno je u utorak oko 20.30 časova u srpskom naselju Vraca od granate ispaljene iz dijela Sarajeva pod muslimanskom kontrolom, pri čemu je 12-godišnji Goran Bozalo preminuo na putu do bolnice Kasindo.

Povrijeđene Jelena Bozalo (1985), Ivana Bozalo (1988) i Nevenka Džilit (1978), smještene su u bolnicu, gdje im ljekari ukazuju neophodnu pomoć", prenosili su mediji te ratne godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta Sajam knjige na Trgu Srbije od 12. do 16. avgusta
Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Istočnom Novom Sarajevu prijavljeno 35 davalaca
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    8h 57m
    0
  • Bura oduvala dvoje turista sa plaže na okolno ostrvo
    21h 35m
    0
  • Uprkos apelima: Komšije gluve na pozive za utvrđivanje međe
    21h 2m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    1h 47m
    0
  • Uhapšeno lice zbog droge
    6h 7m
    0