Sutra počinje šahovski turnir slijepih i slabovidnih

11.09.2019. 10:49
0
IZVOR: Srna

Šesnaesto Šahovsko prvenstvo slijepih i slabovidih Republike Srpske počeće sutra u Istočnom Novom Sarajevu.

Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo organizuje trodnevni šahovski turnir u okviru kojeg je predviđen prijateljski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik ove organizacije Momir Ašonja rekao je ranije Srni da će šahovski meč reprezentacija slijepih i slabovidih Republike Srpske i Srbije biti održan sutra sa početkom u 10.00 časova u motelu -Topalović- u Istočnom Novom Sarajevu.

On je dodao da je istog dana u 15.00 časova svečano otvaranje 16. Šahovskog prvenstva slijepih i slabovidih Srpske, kada će biti odigrano prvo kolo.

-U 17.00 časova na 12 ploča predviđen je prijateljski šahovski meč reprezentacija Republike Srpske i Srbije sa najboljim šahistima grada Istočno Sarajevo, a u petak, 13. septembra, biće nastavljeno šahovsko prvenstvo-, naveo je Ašonja.

On je napomenuo da će prijateljski mečevi, u kojima će učestvovati 30 ekipa, biti odigrani povodom 17. septembra - Svetog Petra Dabrobosanskog, krsne slave Istočnog Sarajeva.

Ašonja je dodao da pod okriljem Gradske organizacije slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo djeluje i Šahovski klub invalida -Hendikep-, koji je više puta nagrađivan.

-Nadam se da će tako biti i sada, ali je najvažnije od svega da se družimo, upoznajemo ljude iz drugih sredina i međusobno se povezujemo-, istakao je Ašonja.

On je naveo da Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo ima oko 150 članova različite dobi, od kojih su mnogi aktivni i na sportskim takmičenjima, a posebno zapažene rezultate postižu na šahovskim turnirima.

Ašonja je, povodom Svjetskog dana bijelog štapa - 15. oktobra, najavio da će članovi organizacije učestvovati na poetsko-muzičkoj manifestaciji u Foči i Zvorniku.

Momir Ašonja je 2016. i 2018. godine proglašen za najboljeg sportistu i sportskog radnika u kategoriji invalida Srpske, u organizaciji -Glasa Srpske- i Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Isto priznanje je dobio i nekoliko puta od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 33m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 28m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 33m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 22m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 31m
    3