Sutra premijera predstave "Sedmi dan"

14.03.2021. 13:05
0
IZVOR: SRNA

Premijerom pozorišne predstave "Sedmi dan" u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo će sutra, uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, početi obilježavanja 25 godina od egzodusa sarajevskih Srba, izjavio je Srni direktor ove kulturne ustanove Mladen Janković.

- Grad Istočno Sarajevo je, u sklopu programa obilježavanja 25 godina egzodusa sarajevskih Srba, pozvao određen broj zvanica. Kulturni centar je pustio određen broj ulaznica po cijeni od 10 KM u slobodnu prodaju, ali je sigurno da nećemo preći dozvoljen broj lica koji je odredio Krizni štab - rekao je Janković.

On je napomenuo da će biti mjerena temperatura na ulazu svim posjetiocima, tražiće održavanje propisane distance među ljudima, te obezbijediti dezinfekciona sredstva i maske za sve posjetioce.

Pozorišna predstava "Sedmi dan", rađena prema tekstu književnika Gorana Vračara i njegovog istoimenog romana, govori o univerzalnosti.

Reditelj predstave Aleksandar Lazić rekao je ranije da je riječ o projektu sa specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije, iza kojeg su stali nacionalni teatri u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci.

- Odavde, iz Istočnog Sarajeva, kreće jedna velika priča koja može da napravi svima nama ne samo veliki i važan međudržavni kontakt u specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije, već da bude početak jedne velike stvari koja će se događati u narednim vremenima - istakao je Lazić.

Podršku za postavljanje ove predstave dali su grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža i Pale, te Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, Ambasada Srbije u BiH, kao i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

U utorak, 16. marta, predstava "Sedmi dan" biće premijerno odigrana u Kulturnom centru Pale, a u srijedu, 17. marta, u Kulturnom centru u Zvorniku. Sve predstave počinju u 19.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 35m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 8m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 34m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 47m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 16m
    3