Сутра премијера представе "Седми дан"

14.03.2021. 13:05
0
ИЗВОР: СРНА

Премијером позоришне представе "Седми дан" у Културном центру Источно Ново Сарајево ће сутра, уз поштовање свих епидемиолошких препорука, почети обиљежавања 25 година од егзодуса сарајевских Срба, изјавио је Срни директор ове културне установе Младен Јанковић.

- Град Источно Сарајево је, у склопу програма обиљежавања 25 година егзодуса сарајевских Срба, позвао одређен број званица. Културни центар је пустио одређен број улазница по цијени од 10 КМ у слободну продају, али је сигурно да нећемо прећи дозвољен број лица који је одредио Кризни штаб - рекао је Јанковић.

Он је напоменуо да ће бити мјерена температура на улазу свим посјетиоцима, тражиће одржавање прописане дистанце међу људима, те обезбиједити дезинфекциона средства и маске за све посјетиоце.

Позоришна представа "Седми дан", рађена према тексту књижевника Горана Врачара и његовог истоименог романа, говори о универзалности.

Редитељ представе Александар Лазић рекао је раније да је ријеч о пројекту са специјалним везама Републике Српске и Србије, иза којег су стали национални театри у Београду, Новом Саду и Бањалуци.

- Одавде, из Источног Сарајева, креће једна велика прича која може да направи свима нама не само велики и важан међудржавни контакт у специјалним везама Републике Српске и Србије, већ да буде почетак једне велике ствари која ће се догађати у наредним временима - истакао је Лазић.

Подршку за постављање ове представе дали су град Источно Сарајево, општине Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале, те Представништво Републике Српске у Београду, Амбасада Србије у БиХ, као и Факултет драмских уметности у Београду.

У уторак, 16. марта, представа "Седми дан" биће премијерно одиграна у Културном центру Пале, а у сриједу, 17. марта, у Културном центру у Зворнику. Све представе почињу у 19.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
„Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од рака „Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од...
Жене не могу у затвор у Војковићима Жене не могу у затвор у Војковићима
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    21h 0m
    0
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    19h 9m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    7h 50m
    0
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    2h 35m
    0
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    5h 36m
    0