Sutra „Štraparijada“ na Ravnoj Romaniji

07.09.2019. 10:50
0
IZVOR: Srna

Na Ravnoj Romaniji kod Sokoca sutra će biti održana 12. "Štraparijada", gdje će se 40 do 50 parova konja takmičiti u navlačenju trupaca, rekao je Srni organizator ove manifestacije Nikola Lizdek.

On je istakao da su na imanje porodice Lizdek na Ravnoj Romaniji već počela da pristižu grla iz svih krajeva Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, koja će sutra odmjeriti snage i vještinu u navlačenju trupaca u lakoj, srednjoj i teškoj kategoriji.

Lizdek kaže da "Štraparijada" privuče i veliki broj gostiju sa šire Sarajevsko-romanijske regije, koji se godinama okupljaju tim povodom na Ravnoj Romaniji.

Takmičenje u navlačenju trupaca počinje sutra od 11.00 časova, a proglašenje pobjednika planirano je u popodnevnim časovima.

Organizatore "Štraparijade" na Ravnoj Romaniji, Milu i Nikolu Lizdeka podržali su opština Sokolac i Šumsko gazdinstvo "Romanija" Sokolac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 36m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 27m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 14m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 40m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 22m
    0