Sutra vakcinacija "astra zenekom" u Domu zdravlja "Istočno Sarajevo"

22.07.2021. 20:25
0
IZVOR: SRNA

Građani Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže i sutra mogu da se bez najave vakcinišu protiv virusa korona i to vakcinom "astra zeneka", izjavio je Srni koordinator Tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.

Vasiljević je rekao da je danas vakcinisano 29 građana vakcinom "sinofarm", tako da je kontingent ove kineske vakcine potrošen, te 11 "astra zenekom", za koju je naveo da je efikasna protiv virusa korona i pozvao građane da je odaberu za imunizaciju.

Prema njegovim riječima, druga doza "astra zeneke" prima se 90 dana nakon prve, što govori o njenoj efikasnosti protiv virusa korona.

On je ponovio da se naredne sedmice očekuje 450 doza "sputnjika ve", prva doza, ali i vakcine drugih proizvođača, kao i druga doza ruske vakcine, namijenjene za revakcinaciju.

Vakcinacija bez najavljivanja obavlja se u terminu od 8.00 do 18.00 časova, u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    22h 33m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    19h 5m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    21h 49m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    17h 27m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    13h 59m
    0