Сутра вакцинација "астра зенеком" у Дому здравља "Источно Сарајево"

22.07.2021. 20:25
0
ИЗВОР: СРНА

Грађани Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе и сутра могу да се без најаве вакцинишу против вируса корона и то вакцином "астра зенека", изјавио је Срни координатор Тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да је данас вакцинисано 29 грађана вакцином "синофарм", тако да је контингент ове кинеске вакцине потрошен, те 11 "астра зенеком", за коју је навео да је ефикасна против вируса корона и позвао грађане да је одаберу за имунизацију.

Према његовим ријечима, друга доза "астра зенеке" прима се 90 дана након прве, што говори о њеној ефикасности против вируса корона.

Он је поновио да се наредне седмице очекује 450 доза "спутњика ве", прва доза, али и вакцине других произвођача, као и друга доза руске вакцине, намијењене за ревакцинацију.

Вакцинација без најављивања обавља се у термину од 8.00 до 18.00 часова, у фискултурној сали Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 3m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    23h 25m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    20h 33m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    23h 39m
    2
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    19h 47m
    0