Sveštenik Radivoje Krulj, u potrazi za boljim životom, s porodicom seli u Njemačku

14.11.2022. 12:17
2
IZVOR: hercegovac.net

Starješina Saborne crkve Svete Trojice u Mostaru i arhijerejski zamjenik episkopa zahumsko-hercegovačkog, protojerej-stavrofor, Radivoje Krulj napušta Mostar i sa svojom porodicom odlazi u Njemačku, potvrdio je to za Klix.ba.

Kako je rekao odlasku iz Mostara i BiH razmišlja već duže vrijeme, a odluka je definitivno donesena u teškim okolnostima u našoj zemlji te kofere za put, koji ih čeka, već pakuju.

- Odlazimo zbog djece jer nažalost u ovoj prelijepoj zemlji im se trenutno ne nude prilike koje su potrebne za njihov rast i razvoj. Nama svima Mostar ostaje u srcu i kad budemo u prilici rado ćemo se vratiti - rekao je Krulj za Klix.ba.

On se s vjernicima u Mostaru oprostio juče na Svetoj liturgiji u Staroj crkvi po čijoj obnovi će ostati upisan u istoriju toga grada, kao i po velikom zalaganju za međureligijski dijalog i građenje mostova među vjerskim zajednicama i ljudima u tom gradu.

Mnogi se od njega opraštaju i na društvenim mrežama navodeći kako Mostar bez njega više neće biti isti.

- Neka je sa srećom i Božjim blagoslovom kud god hodio dragi moj brate i duhovniče, oče Radivoje Krulj. Jedno znam, nama nikada više Mostar neće biti isti, a tebi na ponos besmrtni tragovi koje si ostavio. Sretna je zemlja i sretan narod kome dolazite - jedan je od statusa na društvenim mrežama upućen mostarskom parohu i njegovoj porodici.

Krulj je u Mostaru na službi bio 15 godina i kako kaže upoznao je milion ljudi i stvorio s porodicom prekrasne uspomene koje će ponijeti sa sobom u Njemačku.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Prepoznavac 15.11.2022. 12:23
    O vjeri možda ne znam, ali znam da pišem.
  • Generic placeholder image
    Mm 14.11.2022. 22:11
    Srađ vas bilo, kao da sveštenik odlučuje!
    Svešgenik ide po poslušanju episkopa, gdje ga odredi.
    Sveštenički poziv je nimada se ne vezevita za jedno mjesto. A vi da znate išta o vjeri i s ešgenstvu nebi posali nebuloze takve na svnjšteno lice! Episkop kad naredi, izvršenje ne odlaže naređenje
Povezane vijesti
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    21h 2m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    18h 31m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    12h 45m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    17h 49m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    8h 57m
    0