Tadić: Zasluženo smo se plasirali u Premijer ligu!

04.06.2020. 19:30
3
IZVOR: Katera

Ženski odbojkaši klub „Jahorina“, nakon godinu dana provedenih u Prvoj ligi Republike Srpske, zasluženo je obezbijedio povratak u viši rang, te će se od naredne sezone ponovo gledati premijerligaška odbojka u Palama.

Popularne „Jahorinke“ nisu krile zadovoljstvo ostvarenim plasmanom u viši rang, iako ih je kao i mnoge klubove u zemlji prekinula pandemija virusa korona i sve mjere koje su uvedene kako bi se virus suzbio.

Trener „Jahorine“ Danilo Tadić u izjavi za portal Katera kaže da je iza njih jedna veoma uspješna sezona, samim tim iz razloga što su uspjeli da se vrate u Premijer ligu BiH.

- Odmah na početku smo postavili jasne ciljeve da se ekspresno vratimo u Premijer ligu, jer smatramo da nam taj rang i pripada. Bilo je zanimljivo to što smo tokom sezone na svakoj utakmici na raspolaganju imali svih 12 igračica – ističe Tadić.

Tadić dodaje da je nekolicina igračica iz omladinskog pogona „Jahorine“ dobila svoju priliku da debituje u dresu paljanskog kluba u prvoligaškom takmičenju.

- Pružanjem šanse mladim igračicama stvorili smo dvije ravnopravne ekipe na terenu, tim A i tim B kluba, koje mogu da odrade izuzetno kvalitetan trening – dodaje Tadić.

On ističe da je odluka Odbojkaškog saveza Republike Srpske, da se zbog situacije u vezi sa virisom korona završi takmičenje u Prvoj ligi RS i titula pobjednika prvenstva uruči „Jahorini“, sasvim očekivajuća i potpuno zaslužena.

Tadić kaže da je jedina mana to što obećana sredstva „Jahorini“ od strane opštine Pale i grada Istočno Sarajevo nisu sasvim dovoljna za narednu sezonu u Premijer ligi, pa klub mora da traži dodatnu podršku od sponzora i prijatelja kluba. 

- Nadamo se da će opština Pale i grad Istočno Sarajevo iznaći način da pomognu naš kolektiv, s obzirom da smo najuspješniji sportski kolektiv na teritoriji, ne samo grada, nego i šire regije – dodaje Tadić.

Jedna od najiskusnijih odbojkašica „Jahorine“ Nikolina Klačar kaže da u ovoj situaciji moraju biti neskromni i istaći da su prezadovoljni rezultatom koji su ostvarili. 

- Na samom startu cilj nam je bio da se što prije vratimo u Premijer ligu BiH, što smo na kraju i ostvarili. Uprkos brojnim problemima, uspjeli smo da od samog starta budemo na liderskoj poziciji – kaže Klačareva za Kateru.

Ona dodaje da su zbog pandemije virusa korona mnoge zemlje ranije završile sva takmičenja, tako da je, prema njenim riječima, bilo očekivano i da OS RS to isto uradi.

- Nama ta odluka o završetku takmičenja ide u prilog. Međutim, da smo bili u situaciji da nastavimo sa prvenstvom, sigurni smo da bi krajnji rezultat bio isti, a to je osvajanje titule prvaka Republike Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH – kaže Klačareva.

Slika

Klačareva dodaje da im je sada važno da se što bolje pripreme pred novu sezonu u Premijer ligi BiH, te da je glavni cilj izboriti opstanak naredne godine.

- Cilj nam je ostati u društvu najboljih i smatram da kao tim veoma dobro funkcionišemo. Vlada mnogo dobra i zdrava atmosfera, a imamo odličnu saradnju sa trenerom i predsjednikom kluba, tako da se nadam da će nam sve to, uz bolju finansijsku podršku, pomoći da ostanemo u društvu deset najboljih klubova u BiH – ističe Klačareva.

Mlada nada ŽOK „Jahorina“ i jedna od igračica za koje se vjeruje da će opravdati sva očekivanja i biti jedna od najvažnijih igračica „Jahorine“ je i šesnaestogodišnja Marija Kovačević.

- Jako sam srećna i ponosna na svoju ekipu, trenera i predsjednika zbog povratka u elitni rang takmičenja, tamo gdje definitivno pripadamo. Mislim da smo bili jedna od ekipa koja je bila najkonstantnija i najbolja tokom ove sezone – kaže Kovačevićeva.

Ona kaže da je prezadovoljna svojim statusom u ekipi „Jahorine“ i vjeruje da je opravdala očekivanja trenera i predsjednika kluba, kada je u pitanju njena igra i zalaganje tokom prvoligaške sezone.

- Ne mislim da treba sada da stanem, već da još ozbiljnije radim i podignem nivo svoje igre. Najveću podršku sam imala od trenera Danila Tadića, ali i od svojih saigračica. Ove sezone sam imala priliku da igram u skoro svim utakmicama i veoma sam ponosna na sebe i srećna zbog toga – ističe Kovačevićeva.

Ona dodaje da joj je u sjećanju ostala utakmica u Modriči, gdje se pokazala odlično i to upravo po trenerovoj i procjeni drugih stručnih ljudi.

Što se tiče starije konkurencije u timu „Jahorine“, Kovačevićeva smatra da je zdrava konkurencija u redu i da svi trebaju da se bore da svojim radom i trudom postignu dobre rezultate.

- Anja Gutalj, moja saigračica koja igra na istoj poziciji kao ja mi nikad nije bila konkurencija, već podrška i davala mi je „vjetar u leđa“, da se što više trudim i radim na treninzima – ističe Kovačevićeva.

Novinar: Miljan Rašević

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Odbojkaš 05.06.2020. 11:45
    Neko Danilu mora objasniti da je jedan od odgovornih zašto ekipa ne može da se duže zadrži u Premijer ligi,a igraju mu studentkinje i ima najbolje termine u Palama....Imate u Palama bar tri dobra trenera,a vi držite nekoga ko nema znanje za taj rang.LP
  • Generic placeholder image
    Odbojkaš 05.06.2020. 08:08
    Sramotiš nas Tadiću gdje god stigneš. Poraz u Šamcu ne spominješ i loše igre u Zvornik i Modriči!
  • Generic placeholder image
    Poznavalac odbojke 05.06.2020. 00:22
    Koju titulu,a ne pominjete poraz u Šamcu i sve komentare koji vam ne odgovaraju(brišete ih). Korona vam je valjala kao nikom. Niste baš bili dominantni u ligi i jedva ste dobili Modriču i Zvornik,a oni ispadaju iz lige.
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 29m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    12h 58m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    12h 16m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    7h 12m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    3h 24m
    0