Тадић: Заслужено смо се пласирали у Премијер лигу!

04.06.2020. 19:30
3
ИЗВОР: Катера

Женски одбојкаши клуб „Јахорина“, након годину дана проведених у Првој лиги Републике Српске, заслужено је обезбиједио повратак у виши ранг, те ће се од наредне сезоне поново гледати премијерлигашка одбојка у Палама.

Популарне „Јахоринке“ нису криле задовољство оствареним пласманом у виши ранг, иако их је као и многе клубове у земљи прекинула пандемија вируса корона и све мјере које су уведене како би се вирус сузбио.

Тренер „Јахорине“ Данило Тадић у изјави за портал Катера каже да је иза њих једна веома успјешна сезона, самим тим из разлога што су успјели да се врате у Премијер лигу БиХ.

- Одмах на почетку смо поставили јасне циљеве да се експресно вратимо у Премијер лигу, јер сматрамо да нам тај ранг и припада. Било је занимљиво то што смо током сезоне на свакој утакмици на располагању имали свих 12 играчица – истиче Тадић.

Тадић додаје да је неколицина играчица из омладинског погона „Јахорине“ добила своју прилику да дебитује у дресу паљанског клуба у прволигашком такмичењу.

- Пружањем шансе младим играчицама створили смо двије равноправне екипе на терену, тим А и тим Б клуба, које могу да одраде изузетно квалитетан тренинг – додаје Тадић.

Он истиче да је одлука Одбојкашког савеза Републике Српске, да се због ситуације у вези са вирисом корона заврши такмичење у Првој лиги РС и титула побједника првенства уручи „Јахорини“, сасвим очекивајућа и потпуно заслужена.

Тадић каже да је једина мана то што обећана средства „Јахорини“ од стране општине Пале и града Источно Сарајево нису сасвим довољна за наредну сезону у Премијер лиги, па клуб мора да тражи додатну подршку од спонзора и пријатеља клуба. 

- Надамо се да ће општина Пале и град Источно Сарајево изнаћи начин да помогну наш колектив, с обзиром да смо најуспјешнији спортски колектив на територији, не само града, него и шире регије – додаје Тадић.

Једна од најискуснијих одбојкашица „Јахорине“ Николина Клачар каже да у овој ситуацији морају бити нескромни и истаћи да су презадовољни резултатом који су остварили. 

- На самом старту циљ нам је био да се што прије вратимо у Премијер лигу БиХ, што смо на крају и остварили. Упркос бројним проблемима, успјели смо да од самог старта будемо на лидерској позицији – каже Клачарева за Катеру.

Она додаје да су због пандемије вируса корона многе земље раније завршиле сва такмичења, тако да је, према њеним ријечима, било очекивано и да ОС РС то исто уради.

- Нама та одлука о завршетку такмичења иде у прилог. Међутим, да смо били у ситуацији да наставимо са првенством, сигурни смо да би крајњи резултат био исти, а то је освајање титуле првака Републике Српске и улазак у Премијер лигу БиХ – каже Клачарева.

Слика

Клачарева додаје да им је сада важно да се што боље припреме пред нову сезону у Премијер лиги БиХ, те да је главни циљ изборити опстанак наредне године.

- Циљ нам је остати у друштву најбољих и сматрам да као тим веома добро функционишемо. Влада много добра и здрава атмосфера, а имамо одличну сарадњу са тренером и предсједником клуба, тако да се надам да ће нам све то, уз бољу финансијску подршку, помоћи да останемо у друштву десет најбољих клубова у БиХ – истиче Клачарева.

Млада нада ЖОК „Јахорина“ и једна од играчица за које се вјерује да ће оправдати сва очекивања и бити једна од најважнијих играчица „Јахорине“ је и шеснаестогодишња Марија Ковачевић.

- Јако сам срећна и поносна на своју екипу, тренера и предсједника због повратка у елитни ранг такмичења, тамо гдје дефинитивно припадамо. Мислим да смо били једна од екипа која је била најконстантнија и најбоља током ове сезоне – каже Ковачевићева.

Она каже да је презадовољна својим статусом у екипи „Јахорине“ и вјерује да је оправдала очекивања тренера и предсједника клуба, када је у питању њена игра и залагање током прволигашке сезоне.

- Не мислим да треба сада да станем, већ да још озбиљније радим и подигнем ниво своје игре. Највећу подршку сам имала од тренера Данила Тадића, али и од својих саиграчица. Ове сезоне сам имала прилику да играм у скоро свим утакмицама и веома сам поносна на себе и срећна због тога – истиче Ковачевићева.

Она додаје да јој је у сјећању остала утакмица у Модричи, гдје се показала одлично и то управо по тренеровој и процјени других стручних људи.

Што се тиче старије конкуренције у тиму „Јахорине“, Ковачевићева сматра да је здрава конкуренција у реду и да сви требају да се боре да својим радом и трудом постигну добре резултате.

- Ања Гутаљ, моја саиграчица која игра на истој позицији као ја ми никад није била конкуренција, већ подршка и давала ми је „вјетар у леђа“, да се што више трудим и радим на тренинзима – истиче Ковачевићева.

Новинар: Миљан Рашевић

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Odbojkaš 05.06.2020. 11:45
    Neko Danilu mora objasniti da je jedan od odgovornih zašto ekipa ne može da se duže zadrži u Premijer ligi,a igraju mu studentkinje i ima najbolje termine u Palama....Imate u Palama bar tri dobra trenera,a vi držite nekoga ko nema znanje za taj rang.LP
  • Generic placeholder image
    Odbojkaš 05.06.2020. 08:08
    Sramotiš nas Tadiću gdje god stigneš. Poraz u Šamcu ne spominješ i loše igre u Zvornik i Modriči!
  • Generic placeholder image
    Poznavalac odbojke 05.06.2020. 00:22
    Koju titulu,a ne pominjete poraz u Šamcu i sve komentare koji vam ne odgovaraju(brišete ih). Korona vam je valjala kao nikom. Niste baš bili dominantni u ligi i jedva ste dobili Modriču i Zvornik,a oni ispadaju iz lige.
Повезане вијести
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 22m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 22m
    10
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    23h 56m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 51m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 9m
    0