Takmičari Džiju-džicu kluba "Slavija" zasijali na Balkanskom prvenstvu u Podgorici

19.09.2023. 18:11
0
IZVOR: katera.news

Prošlog vikenda su takmičari Džiju-džicu kluba "Slavija", u sklopu reprezentacije RS/BiH, nastupili na Balkanskom prvenstvu u Podgorici koje je okupilo 1270 takmičara iz 24 države.

"Slavijaši" su dobili dva prvaka i dva viceprvaka Balkana. Nina Rajak postala je prvakinja Balkana u uzrastu do 14 godina, kategorija -44 kg. Do prvog mjesta stigla je pobjedivši protivnicu iz Grčke u prvom kolu, zatim protivnice iz Rumunije u naredna dva kola, te je u finalu apsolutnom dominacijom savladala protivnicu iz Poljske i na taj način postala prvakinja Balkana.

Katarina Mitrić, takođe, je postala prvakinja Balkana u istoj uzrasnoj kategoriji,  do 36kg. Njena protivnica u finalu bila je iz Crne Gore ali nije mogla pristupiti finalnom meču.

Najmlađi Vuk Mitrović i Teodora Nišić postali su viceprvaci Balkana u uzrastu do 10 godina. Teodora je prikazala sjajne borbe, ostvarivši dvije pobjede nad protivnicama iz Grčke te jedan poraz gdje su presudila dva boda protiv takmičarke iz naše  reprezentacije. Ovo je Teodorino drugo Balkansko prvenstvo, nakon prošlogodišnje bronzane medalje stigla je i srebrena. Vuk Mitrović prvi put je nastupao za reprezentaciju i prestavio svoj klub na za njegov uzras najvećem takmičenju. U konkurenciji od 13 takmičara, pobjedivši borce iz Crne Gore, Rumunije Vuk je stigao do finala, od njega bio je bolji protivnik iz Crne Gore, te je Vuk osvojio najvažniju medalju do sada, srebro na Balkanskom prvenstvu.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

- Srce na tatamiju ostavili su naši kadeti, naše nade. Filip Šantić je u uzrastu do 16 godina ostvario deveto mjesto. Uroš Nišić je zauzeo peto mjesto, a Katarina Ristić nastupala je u kategoriji do 18 godina i uspjela je doći do polufinala. Katarina se ovim sportom bavi nepune dvije godine te je ovaj rezultat zaista sjajan. Boje Slavije i reprezentacije branili su i Milan Antunović, Danijel Babalj, Nataša Baljak, Kristijan Petrović, Iris Gojmerac, Dimitrije Ikonić, Aleksej Ilić, Veljko Kvrgić, Danica Macan, Anja Ždrale - rekli su iz ovog kluba za portal Kateru.

Ekipu su predvodili treneri Mia Banjanin i Aleksandar Đukelić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Džiju-džicu klub Slavija sa 27 takmičara ide u Maribor Džiju-džicu klub Slavija sa 27 takmičara ide u Maribor
Pavle Gotovac prvak Srbije u džiju-džicuu Pavle Gotovac prvak Srbije u džiju-džicuu
Isidori Borovčanin bronza na Balkanskom prvenstvu Isidori Borovčanin bronza na Balkanskom prvenstvu
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    15h 22m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    15h 36m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    15h 28m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    17h 53m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    6h 17m
    0