Такмичари Џију-џицу клуба "Славија" засијали на Балканском првенству у Подгорици

19.09.2023. 18:11
0
ИЗВОР: katera.news

Прошлог викенда су такмичари Џију-џицу клуба "Славија", у склопу репрезентације РС/БиХ, наступили на Балканском првенству у Подгорици које је окупило 1270 такмичара из 24 државе.

"Славијаши" су добили два првака и два вицепрвака Балкана. Нина Рајак постала је првакиња Балкана у узрасту до 14 година, категорија -44 кг. До првог мјеста стигла је побједивши противницу из Грчке у првом колу, затим противнице из Румуније у наредна два кола, те је у финалу апсолутном доминацијом савладала противницу из Пољске и на тај начин постала првакиња Балкана.

Катарина Митрић, такође, је постала првакиња Балкана у истој узрасној категорији,  до 36кг. Њена противница у финалу била је из Црне Горе али није могла приступити финалном мечу.

Најмлађи Вук Митровић и Теодора Нишић постали су вицепрваци Балкана у узрасту до 10 година. Теодора је приказала сјајне борбе, остваривши двије побједе над противницама из Грчке те један пораз гдје су пресудила два бода против такмичарке из наше  репрезентације. Ово је Теодорино друго Балканско првенство, након прошлогодишње бронзане медаље стигла је и сребрена. Вук Митровић први пут је наступао за репрезентацију и преставио свој клуб на за његов узрас највећем такмичењу. У конкуренцији од 13 такмичара, побједивши борце из Црне Горе, Румуније Вук је стигао до финала, од њега био је бољи противник из Црне Горе, те је Вук освојио најважнију медаљу до сада, сребро на Балканском првенству.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

- Срце на татамију оставили су наши кадети, наше наде. Филип Шантић је у узрасту до 16 година остварио девето мјесто. Урош Нишић је заузео пето мјесто, а Катарина Ристић наступала је у категорији до 18 година и успјела је доћи до полуфинала. Катарина се овим спортом бави непуне двије године те је овај резултат заиста сјајан. Боје Славије и репрезентације бранили су и Милан Антуновић, Данијел Бабаљ, Наташа Баљак, Кристијан Петровић, Ирис Гојмерац, Димитрије Иконић, Алексеј Илић, Вељко Квргић, Даница Мацан, Ања Ждрале - рекли су из овог клуба за портал Катеру.

Екипу су предводили тренери Миа Бањанин и Александар Ђукелић.

Коментари 0
Повезане вијести
Џиjу-џицу клуб Славија са 27 такмичара иде у Марибор Џиjу-џицу клуб Славија са 27 такмичара иде у Марибор
Павле Готовац првак Србије у џију-џицуу Павле Готовац првак Србије у џију-џицуу
Исидори Боровчанин бронза на Балканском првенству Исидори Боровчанин бронза на Балканском првенству
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    4h 4m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 48m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 1m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 15m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    20h 7m
    0