Tokom noći dezinfikovane gradske ulice Sokoca

14.03.2020. 13:07
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Uzimajuću u obzir aktuelnu epidemiološku situaciju koja je zadesila našu zemlju i susjedne države, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica donio je Naredbu o preventivnim mjerama.

U sklopu ove naredbe ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 22 časa, a tokom prethodne noći pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice, radnici JKP „Sokolac“ uz asistenciju službenika Policijske stanice Sokolac i Komunalne policije OS obavili su pranje i dezinfekciju ulica u ovoj lokalnoj zajednici.

Pranje ulica vršeno je od ponoći do ranih jutarnjih časova u gradskim ulicama Cara Lazara, Romanijska, Radomira Neškovića, Jove Jankovića, Glasinačka, kao i u sporednim ulicama koje ih povezuju. Riječ je o najfrekventnijim ulicima ove lokalne zajednice koje se nalaze u užem gradskom jezgru.

Slika

Prema riječima načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, bez obzira što u Sokocu nije zabilježen nijedan slučaj korona virusa preduzete su sve mjere da se to i ne dogodi. On je dodao da nema potrebe da se diže panika, ali da radi slučajeva korona virusa koji se pojavio u Republici Srpskoj ne smijemo biti potpuno opušteni. Preduzete su mjere predostrožnosti, a nadležne službe odgovorno će da rade svoj posao. Načelnik je rekao da će narednih dana u skladu sa dešavanjima u našoj zemlji biti ispoštovane sve preporuke Vlade RS, a sve u cilju bezbjednosti građana.

Ono što je bitno pomenuti da su se građani Sokoca u toku prethodnog dana od kada je stupila na snagu Naredba o prevntivnim mjerama protiv širenja korona virusa u potpunosti pridržavali preporuka, i nije zabilježeno kršenje naredbi. Ugostiteljski objekti su zatvoreni u predviđenom vremenskom intervalu, a automobili u ulicama kojima se vršilo dezinfikovanje bila su uklonjena na vrijeme.

Naredbom je pored pomenutog zabranjen i rad svadbenih salona i organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, a nedjeljom će biti skraćeno radno vrijeme trgovinskih radnji od 08 do 13 časova. U Naredbi stoji i preporuka da se obustavi rad u dječijim igraonicama, te da svi građani preduzmu sve potrebne sanitarno – higijenske mjere u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.

Osobe koje doputuju na područje opštine Sokolac iz inostranstva dužne su odmah da se jave u Dom zdravlja dr Ljubomir Ćeranić i postupe prema preporukama porodičnog ljekara.

Za sve građane Sokoca na raspolaganju su brojevi telefona 057/448-399 i 057/448-543, na kojima mogu dobiti savjet, preporuku, pravila ponašanja, kao i sve što ih bude zanimalo oko novonastale situacije od korona virusa.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    6h 18m
    1
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    21h 36m
    2
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    5h 26m
    0
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    2h 35m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    19h 27m
    0