Trgovci obavezno da nose zaštitne maske

24.03.2020. 15:41
0
IZVOR: Srna

Opštinski štab za vanredne situacije Pale naredio je svim trgovačkim radnjama na području ove opštine da tokom rada obezbijede obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica za sve zaposlene, a da isto traže i od kupaca.

U naredbi o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona, naređuje se trgovačkim radnjama da ograniče broj ljudi koji istovremeno mogu biti u zatvorenom prodajnom prostoru, tako da na ulazu bude regulisan broj osoba koje istovremeno mogu da ulaze, a ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje dva metra.

Trgovci moraju u zatvorenom prodajnom prostoru omoguće brz protok kupaca, brz izlazak iz objekata i mjere dezinfekcije i povišene higijene, objavljeno je na sajtu opštine Pale.

Štab za vanredne situacije zadužio je Komunalnu policiju da obezbjedi poštovanje ove naredbe, a nepridržavanje izrečenih mjera podliježe izricanju novčane kazne u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Velike gužve i manji pazar za “crni petak”: Lažni popusti koštali trgovce! Velike gužve i manji pazar za “crni petak”: Lažni popusti koštali trgovce!
U regionu cijene padaju, kod nas sve po starom U regionu cijene padaju, kod nas sve po starom
U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    19h 2m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    19h 8m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    19h 16m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    9h 57m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    21h 33m
    0