Tribina o NATO agresiji i zločinima nad srpskim narodom

18.03.2021. 10:31
0
IZVOR: Srna

Iz Udruženja građana "Istočna alternativa" Republike Srpske najavljeno je da će 24. marta u Bratuncu održati tribinu i emitovati film o NATO agresiji i zločinima nad srpskim narodom.

- Ti zločini i stradanja ne smiju biti zaboravljeni i cilj nam je da podsjetimo na početak bombardovanja naše matice Srbije 24. marta 1999. godine, kao i na sve strahote, razaranja i nedužne žrtve te agresije za koje, nažalost, niko nije odgovarao - rekao je Srni predsjednik ovog udruženja Vojin Pavlović.

On je poseban poziv uputio mladima da dođu i upoznaju se o razmjerama agresije na Srbiju i posljedicama koje se još osjećaju i negativno utiču na zdravlje stanovnika.

Pavlović je rekao da dokumentarni film o NATO agresiji na Srbiju treba da vide svi oni koji zagovaraju ulazak BiH i Srbije u NATO, a koje u "Istočnoj alternativi" smatraju "saučesnicima zločina".

"NATO savez predvođen SAD, preslikava nekadašnju Hitlerovu politiku sile, dominacije i obespravljivanja, što je pogubno za male zemlje i narode", ocijenio je Pavlović.

On ističe da u "Istočnoj alternativi" smatraju da srpski narod može opstati samo u zajedničkoj državi i u vječnom bratskom odnosu i savezu sa Rusijom i Kinom, a da su sve ostalo samo zablude.

Komentari 0
Povezane vijesti
Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    20h 11m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    21h 22m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    22h 48m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    22h 53m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    3h 2m
    0