Trikova koji će vam olakšati ljetovanje sa djecom

26.07.2022. 20:06
0
IZVOR: nezavisne.com

Ljetovanje sa djecom podrazumijeva to da na odmor nosite mnogo više stvari i hrane, kako biste mogli brzo i lako da zadovoljite djetetove potrebe.

Uz pomoć ovih nekoliko trikova uštedićete i vrijeme i prostor u koferu ili prtljažniku.

Evo nekoliko praktičnih savjeta kako da se pripremite za porodični odmor bez neprijatnih iznenađenja:

1. Puder za bebe spašava od pijeska

Pijesak na plaži može se uvući svuda, posebno između prstiju na nogama. Da biste riješili ovaj problem i bili sigurni da vam djeca ne unose u kuću 'pola plaže' na nogama, napuderišite im stopala - puder će upiti vlagu i pjesak će se lakše odvajati od kože i teže će se lijepiti nakon toga.

2. Ponesite produžni kabl sa više utičnica

Elektronski uređaji postali su neizostavan dio odmora, a u hotelima i apartmanima zna biti premalo utičnica za mobilne telefone, električne uređaje za zaštitu od komaraca, laptopove, fenove za kosu, baterije za fotoaparate itd. Produžni kabl sa nekoliko utičnica će vas spasiti u takvim situacijama, a ne zauzima previše prostora u torbi.

3. Pakujte stvari mudro

Rolovanje odjeće je odličan način da umjereno popunite prostor u putnoj torbi i izbjegnete gužvanje odjeće. Osim toga, dobro je u svaki kofer staviti po malo odjeće svih članova porodice – u slučaju da se jedna torba izgubi, niko neće ostati bez ijednog odjevnog komada.

4. Pelene su odlično skrovište

To je idealno mjesto za skrivanje dragocjenosti, jer će lopovu teško pasti na pamet da pretura po pelenama u potrazi za blagom. Spakujte sve dragocjenosti u čistu pelenu i umotajte je da izgleda kao da je korišćena. Ali, budite oprezni i ne zaboravite šta ste uradili, kako ne biste bacili tu pelenu u smeće.

5. Igračke na naduvavanje su zakon

Zauzimaju malo mjesta u vašem prtljagu, a veoma će obradovati djecu. Osim toga, finansijski ćete mnogo bolje proći ako takve igračke kupite u velikom supermarketu, nego na štandovima pored mora gdje mogu da budu i nekoliko puta skuplje.

6. Pratite dijete balonom

Na plaži punoj ljudi zavežite balon sa helijumom za ruku djeteta – tako ćete ga lakše uočiti među gomilom djece koja se igraju oko vas. Opreza, kada su djeca u pitanju, nikad dosta.

7. Ne zaboravite kesice sa patent zatvaračem

One mogu biti izuzetno praktične za vas na odmoru - od nošenja mokrih kupaćih kostima sa plaže, a da se torba ne pokvasi, do uživanja u isječenom voću na plaži. U kesice sa zip-lok zatvaračima takođe možete spakovati i namirnice koje biste željeli da vakumirate, šminku i kozmetiku koja bi mogla da procuri u koferu i slično.

8. Nabavite navlake za hlađenje pića

Ovo će vas spasiti jer se voda i sokovi neće tako brzo zagrijati na suncu i postati previše topli za piće. Jedan roditelj je rekao da takve navlake mogu da održavaju temperaturu napitka u boci do četiri sata. Uzmite i jednu malu termo torbu u kojoj ćete držati hranu, prenosi Daily mail.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako sam zaboravio rođeno dijete: Potresna priča oca čiji je sin umro u kolima Kako sam zaboravio rođeno dijete: Potresna priča oca čiji je sin umro u kolima
Pomen djeci ubijenoj u doba zloglasne NDH Pomen djeci ubijenoj u doba zloglasne NDH
Đaci ne uče, nastavnici zatrpani papirologijom Đaci ne uče, nastavnici zatrpani papirologijom
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  20h 26m
  1
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  2h 21m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  23h 3m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  23h 14m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  14h 59m
  0