Trivić : U četvrtak počinje vakcinacija u prosvjeti i kulturi

24.05.2021. 20:09
0
IZVOR: SRNA

Vakcinacija prosvjetnih radnika i zaposlenih u kulturi u Republici Srpskoj počeće u četvrtak, 27. maja, izjavila je Srni ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Trivićeva je navela da će tačno biti definisan plan vakcinacije, te na koji način i kada će ustanove biti obuhvaćene procesom imunizacije.

- Vakcinacija će se provoditi na način da će timovi Instituta za javno zdravstvo posjećivati ustanove obrazovanja i kulture te će na licu mjesta prema utvrđenim terminima vakcinisati zaposlene koji su se na to odlučili- rekla je Trivićeva.

Ona je istakla značaj vakcinacije prosvjetnih radnika, jer je plan da se nastava, ukoliko epidemiološka situacija ostane na ovom nivou, od septembra odvija na redovan način.

- Vakcinacija je veliki iskorak u smislu minimalizacije mogućnosti širenja virusa korona u školama-  rekla je Trivićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Strateški cilj - Uključiti djecu sa smetnjama u razvoju u vrtiće Strateški cilj - Uključiti djecu sa smetnjama u razvoju u vrtiće
Trivić: Od septembra umjetničke umjesto muzičkih škola Trivić: Od septembra umjetničke umjesto muzičkih škola
Trivić: Učenicima u Srpskoj dozvoljene proslave matura i ekskurzije Trivić: Učenicima u Srpskoj dozvoljene proslave matura i ekskurzije
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    13h 52m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 36m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    7h 21m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    4h 20m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    4h 26m
    0