Trodnevna manifestacija za liječenje Tijane Radović u Milićima

04.10.2022. 08:12
0
IZVOR: srna.rs

U Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima danas će početi trodnevna humanitarna manifestacija "Ogledalo duše" namijenjena prikupljanju novčanih sredstava za liječenje Tijane Radović iz Bratunca.

Tijana Radović iz Bratunca liječi se od limfoblastne leukemije, a za terapiju matičnim ćelijama na jednoj klinici u italijanskom gradu Bolonja potrebno je obezbijediti 160.000 evra.

Jedan od organizatora manifestacije Olja Babić rekla je Srni da će od 12.00 časova biti upriličena izložba radova i nastup učenika milićkih osnovne i srednje škole, te obdaništa "Poletarac".

Ona je dodala da će od 18.00 časova u Sportskom centru biti održano tradicionalno veče na kojem će nastupiti kulturno-umjetnička društva iz Bratunca i Milića, a sutra u Sportskom centru od 10.30 časova sportsko takmičenje osnovaca, srednjoškolaca i mališana iz obdaništa "Poletarac".

Babićeva je dodala da će za kraj manifestacije u četvrtak, 6. oktobra, od 18.00 časova biti održano književno i muzičko veče.

- Novcem dobijenim za učešće na seminaru koji je organizovala omladinska organizacija iz Sarajeva `SHL` odlučili smo da priredimo manifestaciju koja će omogućiti prikupljanje sredstava za Tijanu Radović, a sav prihod od ulaznica ići će na njen račun - navela je Babićeva.

Koordinator Savjeta učenika u SŠC-u Radojka Savkić rekla je da ovu akciju organizuju zajedno sa Savjetom učenika osnovne škole i milićkim obdaništem i da žele da pokažu da zajedno mogu postići sve, te pozvala građane da daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj manifestaciji.

Do kraja oktobra svi koji žele mogu da pomognu i pozivom na humanitarni broj 1403 i doniraju jednu KM za Tijanino liječenje.

Do sada su u ovoj hiumanoj misiji učestvovali mnogi mladi ljudi, sportisti, udruženja, a među njima je Vlada Republike Srpske.

Pomoć za Tijanino liječenje može se uplatiti i na račune: 5514502573910 858, IBAN: BA395514502873911197. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Humanitarna akcija za porodice Todorović i Terzić na Jahorini Humanitarna akcija za porodice Todorović i Terzić na Jahorini
Na košarkaškoj utakmici skupljeno 3.420 KM za pomoć porodici Todorović sa Pala Na košarkaškoj utakmici skupljeno 3.420 KM za pomoć porodici Todorović sa Pala
Izgorjela kuća porodice Todorović u Palama, pokrenute humanitarne akcije Izgorjela kuća porodice Todorović u Palama, pokrenute humanitarne akcije
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  7h 58m
  0
 • Nemanja Curović pobjednik Sabora guslara "Romanijo, goro od junaka"
  17h 27m
  0
 • Pomozimo Igoru da otputuje na operaciju
  15h 51m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  7h 39m
  0
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  6h 36m
  0