"Trojka iz bloka" večeras u Palama

03.09.2021. 11:15
0
IZVOR: Katera

Sportsko – humanitarna manifestacija „Trojka iz bloka“ biće održana večeras ispred Sabornog hrama na Studentskom trgu u Palama.

Manifestaciju organizuje Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, u saradnji sa lokalnom ekipom „Streetball Pale“a cilj je prikupljanje materijalnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

- U pitanju je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki na koji su dobro došle sve generacije - saopšteno je iz Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“.

Program počinje u 19.00 časova, a prijava za učešće na ovoj manifestaciji iznosi 5 KM.

Sav novac prikupljen u ovogodišnjoj sportsko – humanitarnoj manifestaciji biće preusmjeren paljanskoj porodici Dimić.

Ekipa „Streetball Pale“ organizator je jedne od najpopularnijih sportskih manifestacija na području Republike Srpske, Međunarodnog FIBA turnira u uličnom basketu.

- Pozivamo sve ljude dobre volje da, svojim skromnim doprinosom, pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ova manifestacija je dokaz da sport i humanost idu ruku pod ruku - poruka je ekipe „Streetball Pale“.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2006. godine prikupila je preko 5,1 miliona evra i pomogla 2.600 porodica koje žive širom Balkana.

Kroz ideju „Trojka iz bloka“, do sada je od 2012. godine organizovano više od 800 različitih turnira u gradovima širom svijeta – na čak tri kontinenta, a ova sportska manifestacija u Palama je prvi put organizovana 2015. godine.

Uz pomoć više od 40.000 takmičara prikupljeno je preko 780.000 evra od čega je izgrađeno i renovirano 30 kupatila, 26 kuća, jedno porodilište i jedna zdravstvena ambulanta.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 26m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 28m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 21m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 26m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 29m
    1