Tužioci ušli na Klinički centar u Sarajevu povodom navoda iznesenih u pismu ljekara

05.04.2021. 17:14
0
IZVOR: klix.ba

Predstavnici Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na čelu sa nadležnim tužiocem Seadom Kreštalicom, navodi portal Kliks.

Ova akcija je pokrenuta nakon pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u s akcentom na respiratore koje je nabavila "Srebrena malina" koji se koriste u jedinicama intenzivne njege, a koji navodno nisu adekvatni za to.

Treba istaći da je danas održan i sastanak glavnih tužiteljki Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla "Srebrena malina".

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je, na temelju medijskih objava, u skladu sa svojom nadležnošću formiralo predmet koji se odnosi na pismo ljekara sa KCUS-a o upotrebljivost respiratora u liječenju pacijenata na KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcionisanju tzv. Kovid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u
SIPA pretresa KCUS SIPA pretresa KCUS
Tužilaštvo dokazivalo da su svjesno nabavljeni neodgovarajući respiratori Tužilaštvo dokazivalo da su svjesno nabavljeni neodgovarajući respiratori
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    22h 54m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 22m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    17h 32m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 4m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    23h 37m
    0