Тужиоци ушли на Клинички центар у Сарајеву поводом навода изнесених у писму љекара

05.04.2021. 17:14
0
ИЗВОР: klix.ba

Представници Тужилаштва Кантона Сарајево ушли су данас у Клинички центар Универзитета у Сарајеву на челу са надлежним тужиоцем Сеадом Крешталицом, наводи портал Кликс.

Ова акција је покренута након писма љекара које се појавило у јавности, а у којем се говори о катастрофалном стању на КЦУС-у с акцентом на респираторе које је набавила "Сребрена малина" који се користе у јединицама интензивне његе, а који наводно нису адекватни за то.

Треба истаћи да је данас одржан и састанак главних тужитељки Тужилаштва БиХ и Тужилаштва БиХ, Гордане Тадић и Сабине Сарајлије, на којем је договорено да ће Тужилаштво Кантона Сарајево истраживати наводе о респираторима које је увезла "Сребрена малина".

Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево је, на темељу медијских објава, у складу са својом надлежношћу формирало предмет који се односи на писмо љекара са КЦУС-а о употребљивост респиратора у лијечењу пацијената на КЦУС-у, тешке посљедице по здравље и живот пацијената, као и друге проблеме у функционисању тзв. Ковид одјела, у којем ће поступати у наредном периоду.

Коментари 0
Повезане вијести
Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у Себија Изетбеговић дала отказ на КЦУС-у
СИПА претреса КЦУС СИПА претреса КЦУС
Тужилаштво доказивало да су свјесно набављени неодговарајући респиратори Тужилаштво доказивало да су свјесно набављени неодговарајући респиратори
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 20m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    3h 44m
    0
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    18h 28m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    3h 38m
    0
  • Тржиште половњака: 10 трикова које користе преваранти
    20h 44m
    0