U avgustu 65 saobraćajnih nezgoda, nije bilo poginulih

22.09.2023. 12:55
0
IZVOR: srna.rs

Broj saobraćajnih nezgoda povećan je u avgustu na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u odnosu isti period lani, ali nije bilo poginulih lica, a zabilježen je i porast narušavanja javnog reda i mira, rekao je Srni načelnik Sektora policije Milan Čvoro.

Čvoro je naveo da se dogodilo 65 saobraćajnih nezgoda, što je za 6,6 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U 28 saobraćajnih nezgoda bilo je povrijeđenih lica, dok su ostale sa materijalnom štetom.

Povrijeđeno je 57 lica, što je za 24 više nego lani, od kojih je teže povrede zadobilo osam, a 49 lakše.

- Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, i to u 24 slučaja, a zatim odstojanje što je dovelo do 10 udesa - rekao je Čvoro.

Čvoro je dodao da je iz saobraćaja isključeno 190 vozača, od čega 133 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 35 zbog odbijanja provjere na prisustvo droge, dok su podnesena tri izvještaja o izvršenom krivičnom djelu protiv tri lica.

On je rekao da su u avgustu registrovana 2.122 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 12,8 odsto manje u odnosu na lani, dok je sankcionisano 2.420 učesnika, te pozvao vozače da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola.

Kada je u pitanju javni red i mir, Čvoro je naveo da je u avgustu evidentirano 41 narušavanje, za 21 više nego u istom mjesecu prošle gopodine.

- Najčešći prekršaji su tuča i fizički napadi i vrijeđanje, kojih je evidentirano po sedam, te šest prekršaja zbog svađe, vriske i nepristojnog ponašanja - rekao je Čvoro.

On je dodao da je prekršaj počinio 41 muškarac i sedam žena, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Najveći broj prekršaja, deset zabilježen je na području u nadležnosti Policijske stanice Istočna Ilidža, devet u Rogatici, a osam u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    21h 24m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    21h 31m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    18h 13m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    12h 51m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    13h 23m
    0