U avgustu 65 saobraćajnih nezgoda, nije bilo poginulih

22.09.2023. 12:55
0
IZVOR: srna.rs

Broj saobraćajnih nezgoda povećan je u avgustu na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo u odnosu isti period lani, ali nije bilo poginulih lica, a zabilježen je i porast narušavanja javnog reda i mira, rekao je Srni načelnik Sektora policije Milan Čvoro.

Čvoro je naveo da se dogodilo 65 saobraćajnih nezgoda, što je za 6,6 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U 28 saobraćajnih nezgoda bilo je povrijeđenih lica, dok su ostale sa materijalnom štetom.

Povrijeđeno je 57 lica, što je za 24 više nego lani, od kojih je teže povrede zadobilo osam, a 49 lakše.

- Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, i to u 24 slučaja, a zatim odstojanje što je dovelo do 10 udesa - rekao je Čvoro.

Čvoro je dodao da je iz saobraćaja isključeno 190 vozača, od čega 133 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 35 zbog odbijanja provjere na prisustvo droge, dok su podnesena tri izvještaja o izvršenom krivičnom djelu protiv tri lica.

On je rekao da su u avgustu registrovana 2.122 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 12,8 odsto manje u odnosu na lani, dok je sankcionisano 2.420 učesnika, te pozvao vozače da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola.

Kada je u pitanju javni red i mir, Čvoro je naveo da je u avgustu evidentirano 41 narušavanje, za 21 više nego u istom mjesecu prošle gopodine.

- Najčešći prekršaji su tuča i fizički napadi i vrijeđanje, kojih je evidentirano po sedam, te šest prekršaja zbog svađe, vriske i nepristojnog ponašanja - rekao je Čvoro.

On je dodao da je prekršaj počinio 41 muškarac i sedam žena, dok narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Najveći broj prekršaja, deset zabilježen je na području u nadležnosti Policijske stanice Istočna Ilidža, devet u Rogatici, a osam u Istočnom Novom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prevara pri kupovini jagnjadi u Sokocu Prevara pri kupovini jagnjadi u Sokocu
Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila krsnu slavu MUP-a Republike Srpske (FOTO) Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila krsnu slavu MUP-a Republike Srpske (FOTO)
Krađa alata u Palama Krađa alata u Palama
Najčitanije
 • Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
  14h 45m
  2
 • Danas o zdravstvenom stanju Miloša Božovića
  17h 19m
  0
 • Sjećanje na Veselina Puketu
  18h 33m
  0
 • Recept za posne kifle
  11h 16m
  0
 • Cijelo područje opštine Sokolac proglasiti ugroženim
  12h 57m
  0