U Bratuncu prvi put obilježen Svjetski dan muzike

22.06.2022. 09:12
0
IZVOR: srna.rs

Na Trgu Miloša Obilića u Bratuncu prvi put je obilježen Svjetski dan muzike koncertom Dječijeg hora "Ludmer", koji djeluje u okviru bratunačkog Doma kulture.

Dječiji hor "Ludmer" sinoć je izveo nekoliko pjesama za svoje sugrađane, a nastupila su djeca koja su odsvirala nekoliko kompozicija na klaviru.

Profesor muzike i inicijator ovog događaja Željka Malović kaže da je, osim predstavljanja djece iz ovog hora u svom gradu, željela da i Bratunac bude jedan od gradova koji obilježava ovaj dan veoma bitan za muziku.

- Poznato mi je da je nekoliko godina unazad Zvornik obilježavao ovaj dan, kao i Banjaluka, koliko znam u Republici Srpskoj. Došla sam na ideju da od ove godine i Bratunac koncertima obilježava Svjetski dan muzike - rekla je Malovićeva.

Osim što je prvi dan ljeta, 21. jun veoma je značajan za afirmaciju muzike, muzičara u umjetnika, generalno, i u svijetu se obilježava raznim koncertima na kojima nastupaju afirmisani i neafirmisani muzičari.

Svjetski dan muzike slavi se kao prepoznatljiv međunarodni muzički događaj otkako je Ministarstvo kulture Francuske uspostavilo ovaj praznik 1982. godine, a koji je šest godina ranije zagovaran i proslavljen na radiju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 54m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    3h 52m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    12h 18m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    10h 33m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    12h 12m
    0