У Братунцу први пут обиљежен Свјетски дан музике

22.06.2022. 09:12
0
ИЗВОР: srna.rs

На Тргу Милоша Обилића у Братунцу први пут је обиљежен Свјетски дан музике концертом Дјечијег хора "Лудмер", који дјелује у оквиру братуначког Дома културе.

Дјечији хор "Лудмер" синоћ је извео неколико пјесама за своје суграђане, а наступила су дјеца која су одсвирала неколико композиција на клавиру.

Професор музике и иницијатор овог догађаја Жељка Маловић каже да је, осим представљања дјеце из овог хора у свом граду, жељела да и Братунац буде један од градова који обиљежава овај дан веома битан за музику.

- Познато ми је да је неколико година уназад Зворник обиљежавао овај дан, као и Бањалука, колико знам у Републици Српској. Дошла сам на идеју да од ове године и Братунац концертима обиљежава Свјетски дан музике - рекла је Маловићева.

Осим што је први дан љета, 21. јун веома је значајан за афирмацију музике, музичара у умјетника, генерално, и у свијету се обиљежава разним концертима на којима наступају афирмисани и неафирмисани музичари.

Свјетски дан музике слави се као препознатљив међународни музички догађај откако је Министарство културе Француске успоставило овај празник 1982. године, а који је шест година раније заговаран и прослављен на радију.

Коментари 0
Повезане вијести
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 59m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 4m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 13m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 52m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 20m
    0