U centru Sarajeva osvanuli plakati protiv Povorke ponosa

08.09.2019. 11:38
0
IZVOR: Srpska info

U centru Sarajeva jutros su osvanuli plakati koji nose poruku protiv povorke gdje je logo s porukom “Ima izaći” prekrižen crvenim linijama.

Na plakatima je napisano “Ima izaći iz Bosne i Hercegovine”.

Članovi organizacionog odbora su ove plakate u Titovoj ulici veoma brzo uklonili uz nadu da će šetnja od Vječne vatre do Parlamenta BiH proteći mirno i bez ikakvih incidenata.

Skup će osiguravati i veliki broj policijskih službenika, njih više od 1.100 te pripadnici privatne agencije za obezbjeđenje.

Uoči povorke ponosa u sarajevskom naselju Ciglane najavljen je i kontraskup svih koji se ne slažu sa održavanjem povorke koja simbolizuje borbu za prava LGBTIQ populacije.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 22m
    0
  • Slani mafini
    15h 43m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 38m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 32m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 1m
    3