U Han Pijesku "Dan romanijskog skorup-kajmaka"

17.09.2020. 09:02
0
IZVOR: Srna

U Han Pijesku danas će biti otvorena manifestacija "Dan romanijskog skorup-kajmaka" s ciljem promovisanja proizvođača ovog autohtonog proizvoda.

Skupu će prisustvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ova manifestacija organizuje se sa ciljem promovisanja više od 20 članova Udruženja proizvođača "Romanijski skorup-kajmak", koji će od sada, zahvaljujući podršci iz projekta USAID i Vlade Švedske "Farma dva", svoje proizvode moći prodavati u Kući romanijskog skorup-kajmaka.

Manifestacija je zakazana za 10.30 časova u Parohijskom domu na Han Pijesku.

Udruženje proizvođača romanijskog skorupa-kajmaka osnovano je 2014. godine i sada okuplja 24 članice sa područja opština Sokolac, Han Pijesak i Rogatica.

Udruženje je dobilo sertifikat Međunarodne organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva, kojim se priznaje pravo zaštite skorup kajmaka u 29 zemalja svijeta, što uključije i devet zemalja članica EU.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe U Han Pijesku predstavljene knjige kojima se brani srpsko kulturno i duhovno nasljeđe
Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku Promocija knjiga Branislava Stankovića i Aleksandre Ninković Tešić u Han Pijesku
Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO) Sedmi planinarski slet u Han Pijesku okupio oko 200 planinara (VIDEO)
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 42m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 15m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 52m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 21m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 19m
    0